trafo sabiti

suha37

Üye
Katılım
2 Eki 2006
Mesajlar
348
Puanları
1
Yaş
63
sayın arkadaşlar 1000kva abb trafoya konan sabit 30 kvar bu yuksek gerılım tarafında sayacı bulunan bır sıstem
ama bu kondansatör hesabı dogru ama (sayacı kontrol ettıgımde)fazla gelıyor,deneme yapmak için elımde fazla kondansator yok kesın degere nasıl ulasabılırım
sabit kondansatör kompanzasyon besleyen akım trafolarından : öncemi sisteme baglanmalı yoksa sonramı ..bu pano yeni geldi sabıt kondansatör kompanzasyon akım trafolarından sonra baglanmıs cektıgı akım kompanzasyon sıstemını etkılemezmı
dogrusu nedır
tesekkurler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
OG den ölçü yapılıyorsa sabit konpanzasyon akım trafolarında önce bağlanmalı.

Sanırım sisteminizde tam yük yok 30 fazla geliyor. Eğer boştaki trafo için ise (daha çok tesisin çalışmadığı zamanlar cumartesi pazar yada gece) gibi 15 kvar yeterli.
 
Normalde, sabit kondansatör, kompanzasyon akım trafolarından önce bağlanmalı. Ama trafo belirli bir yükün altına düşmüüyorsa eğer, çok yerde ceza oranlarına düşürmüyor.

30kVAr şu an için fazla geliyor olabilir. Pano yeniyse yük de tam oturmamıştır. Bunu için fazla geliyordur.
Trafo yüke bindirildikçe, reaktif indüktif kayıpları da artacağı için kondansatör yeterli gelebilecektir ileriki zamanlarda.
Sizin trafonuz düşük veya çok değişken yükte çalışacaksa eğer, sabit kondansatör bazen az gelebilir bazen de fazla bilginiz olsun.
 
verdiniz bilgilere teşekkür ederim
 
Hizmet verdiğim bir tesiste, 2000kVA ABB marka bir trafonun boştaki durumu için 7,5kVAr sabit kondansatör işimi görmüştü. Fikir vermesi açısından belirtmek istedim.
 
Trafoya Sabit Kapasite Bağlamak

Örnek hesaplama;

1000 KVA Bir trafo düşünelim ve etiket değerleri aşağıdaki gibi olsun,

Un = 0,4 KVolt

I0 = %1,5 Hesaplamada 1,5/100 alınmalı yani 0,015

In = 1450 Amper

Q(KVAR,S) = √3 x Un x I0 x In

Q(KVAR,S) = √3 x O,4 x 1,5/100 x 1450 = 15,068 KVAR



Bu etiket değerlerine sahip trafoya 15 KVAR lık sabit kondansatör grubu bağlamak en doğru seçim olacaktır.



Trafolar boşta çalışırken veya yükte çalışırken endüktif kayıpları farklılık gösterir. Yükte çalışırken tükettiği endüktif kayıp önemli değildir çünkü bu sırada zaten aktif tüketime bağlı aktif endeks ilerliyordur ama boşta çalışırken yada çok az yük ile çalışıyorsa bu kayıplar göz ardı edilemeyecek hale gelebilmektedir.EZBERE gelmez elektrik
 
Formüller için teşekkürler.
 
arkadaşlar bu tür uygulamalar için KARMET in EKM modelleri kullanılarak orta gerilimden akım bilgisi alınarak mevcut kompanzasyon sisteminiz ile parelel kullanarak hem ekonomik hemde kesin çözüm yükte yüksüz dengeli dengesiz monofaze trifaze difaze yükler için kesin çözüm bulabilrsiniz. Üstelik çok kolay montaj ile
Elkomsis
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,835
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst