Trafo kapasitesinin %100'ünü kullanmak

Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Trafo köşk içerisinde hava sirkülasyonu sağlanan ve klimatik ortamda muhafaza edilen bir trafodur. Astor ile de görüşüp verdikleri cevabı buradan yazacağım. Saygılar..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Hepinize değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Trafo köşk içerisinde hava sirkülasyonu sağlanan ve klimatik ortamda muhafaza edilen bir trafodur. Astor ile de görüşüp verdikleri cevabı buradan yazacağım. Saygılar..
bak güzel insan, o trafoyu nasıl soğutursan soğut, nasıl kaliteli bir konuma koyarsan koy % 100 olayını kafandan çıkar. gerçek sağlıklı bir trafo % 30 kapasite ile kullanıldığında verimi % 100 dür. kapasite arttıkça verim düşer. soğutma gitmek gibi extra çözümler/ giderler söz konusu olacaktır.
 
Arkadaşlar yüzde yüz yüklemekten çekinmeyin. Soğutma başarılı olduğu sürece hiç bir zararı olmaz. önemli olan sargı iç sıcaklığının 180 derecelere ulaşmamasını sağlamaktır. Yüzde 10, yüzde 20 fazla yükte bile çok tecrübe etmişliğim var. Aşırı yüklenme durumunda direk yol verilen büyük motorlar ve hatırı sayılır darbesi olan yükler olmadığı sürece yüzde 10-20 fazla yükle bile devam edebilirsiniz. Tek dikkat etmeniz gereken trafo iç sıcaklığıdır. Tabi ki size aşırı yüklenmenizi tavsiye ettiğim için değil. Gerekli durumlarda korkmayın diye söylüyorum. Hele ki yüzde yüz ,tam yük hiç korkulacak bir şey değildir.
Belki bu yazıyı okuyan bazı arkadaşların aksi yönde tecrübe edindikleri olmuş olabilir. Bunun sebebi geri kalmış yolsuzluklar ülkesi olmamız ile alakalıdır. Nasıl mı ; merdiven altı üretim diye bir şey var. Uydur kaydır imal edilmiş veya tamir edilmiş trafolar yarı yükte bile sorun çıkarabiliyor. Çok çeşitli hileler yapılıyor. Adam uyduruk trafoyu makyajlayıp üzerine ASTOR yazıp satıyor. Astor bunun önüne geçmek için Astor yazısını daha saç gövde imal edilirken soğuk kabartma olarak yapıyor.
Normal hilesiz üretilmiş bir trafo tam yükte gönül rahatlığı ile kullanılabilir.
Bulunduğum ilçede çok uzun yıllar önce 36/15 KV 4 MVA iki adet indirici trafo ile besleme yapılıyordu. Bu trafolar açık havada bulunuyordu. Cebri soğutmaları olmasına rağmen, zamanla gelişen ilçeye yetersiz kalmalarından dolayı, yüzde 120 yükle 10 yıldan fazla çalıştırmak zorunda kaldık. Bazen aşırı sıcaklarda fanlarda yetmeyip henüz termik açmaya gitmeden öğleden sonraki ilk saatlerde enerjiyi kesip su hortumu ile su tutarak 1 saat soğutur tekrar devreye alırdık.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,250
Kullanıcılar
449,840
Son üye
111340

Yeni konular

Geri
Üst