Trafo Isınma Sorunu

defender77

Üye
Katılım
3 Eki 2007
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
800 kVA trafomuz 4 adet 105 kw 2 adet 95 kw motor belsemekte .Bu motorlardan 2 adet 105 kw ve bir adet 95 kw motor çalışırken ısınmadan dolayı röle açma yapıyor sebebi ne olabilir yardımlarınızı bekliyorum
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
trafonun üstünde çift kontaklı termometre vardır.(eger hermetikse koruma cihazının içinde de çift kontaklı bir termometre vardır.) termometrenin alarm ve açma sıcaklıkları düşük seçilmiş olabilir.
 
Son düzenleme:
Arkadaşın da belirttiği gibi trafonun ikaz ve açma sıcaklıklarını kontrol ederseniz bir bilgi olabilir. Ayrıca trafonun soğutma sisteminde problem olabilir. Yağ sıcaklıklarını izlemenizi öneririm.
 
Tüm yorumlara katılıyorum. Eklemek istediğim birkaç nokta var.
Öncelikle gerçekten trafonuzun çalışma sıcaklığı tehlikeli seviyelere çıkıyor ve öylemi açıyor. Eğer öyleyse iyiki röle açıyor :)
Trafonuz ısınmadan açıyorsa trafo üzerindeki açma setlerini düzeltmen gerekir. Normalinde bu kadar düşük yükte trafonun ısınması normal değil.
Tüm bu söylediklerim arızanın sebebi değil ise;
Benim dikkat çekmek istediğim nokta ise rölenizde başka bir input girişinden ötürü röle output olarak sıcaklık açmaya ayarlanmış olabilir. Bunu anlamak için rölenize bağlanın I/O bilgilerinize bakın. Belki sizin sıcaklıktan açtı dediğiniz trafo aslında başka bir arızadan açıyor olabilir.
Lütfen kontrolleri yaptıktan sonra bizi de bilgilendirirmisiniz. Merak ettim de...
 
yüklerdeki yüksek harmonikler de rölelerde istenmeyen açmalara sebep olabilir
 
cevap veren herkese teşekkürler termometrenin alarm ve açma sıcaklıkları düşük seçilmiş değerleri normale getirdiğimizde sorunumuz çözüldü.
 
aynı sorunu bizde yaşadık paylaşım için teşekkürler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,334
Mesajlar
916,784
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst