toprak hattı

muharrem26

Üye
Katılım
29 Nis 2008
Mesajlar
23
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar evlerimizde toprak hattı olsa dahi evimizde bulunan DVD VCD yada buna benzer elektronik ev aletlerinin bizleri istemesekte bazen çarpabiliyor.Bunun önüne geçmek içi ne yapmalıyız.Önerilerinizi bekliyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
arkadaşım bu tür ürünlerin tasarımında topraklamaya yer verilmemiştir fişinede baktıkmı topraklı olup olmadığını farkeriz bunu önlemenin tek yolu besleme kablosu nu değiştirip 3*1 veya 3*0.75 kablo bir adet topraklı erkek fiş ile beslemsin yaparız gövdesinede toprak iletkenin bağladıkmı sorun çözülür.
ama merak ettiğim bişi var neden bunların tasarımında topraklamaya yer verilmiyor?
 
en güvenli ve kesin yöntem cihazların gücü kadar yada evin yükü kadar izalasyon trafosu kullanmak örn:220/220 dezavantajı extra maliyet ve hazır bulamamak olabilir. ama amaç güvenlikse ve dijital cihazların sağlıklı çalışmasıyse bir bobinajcıya sardırılabilir...
 
arkadaşlar buradaki amaç hem sağlık hemde memnunuyet arkadaşımında dediği gibi neden bu tür cihazlara emniyetli bir şekilde izalasyon yada topraklaması yapılmaan piyasaya sürülmesi.ben burada sırf bu yüzden sadece canından olan yada kazayla ciddi yaralanmalara sebebiyet veren bu konu üzeinde durmak istiyorum.asıl amaç insan sağlığı.madem bu ürünler bizler için üretiliyor neden güvenli değiller....cevap veren ve konuya katılan arkadaşlara teker teker teşekkür ederim.
 
Toprak Hattı.
1. Geçenlerde oğlumun aldığı bir bilgisayar monitöründe 106 volt kaçak vardı. Bu Türkiye'de
müsade edilen gerilimin iki katındanda fazladır. Maalesef enerji kabloları topraklı değildir. İmalatçılar neden buna dikkat etmezler? Veya böyle bir durumda kimler sorumludurlar?
2. İzolasyon trafolarının gücü ne kadar büyük olursa olsun yalnızca bir cihazın bağlanması halinde güvenlidir. Aksi halde tehlikeli olabilir. Çünkü birinci cihazı tutan kişiye cihazın faz girişinden kaçak olsun ikinci cihazı tutan kişiye de ikinci cihazın nötr kısmından temas etmiş olursa birinciden toprağa inen enerji ikinci kişiden nötre yani trafonun diğer ucuna ulaşarak iki kişinin aynı anda çarpılmasına sebep olabilir. Böyle bir ihtimal sebebiyle izolasyon trafolarında iki cihaz birden kullanılması doğru bulunmamıştır.
Sağlıkla kalın...
 
daire pano girişine 30 mA kaçak akım koruma rölesi
 
bazı Avrupa ülkerinde evde bulunan her cihaz ayrı ayrı topraklanıyor hem fiş hemde gövde topraklaması
 
burda herkes aynı yanlışa düşmüş.arkadaşlar evde kullandığımız aletlerin çoğu 2. sınıf korumadır yani özelliklerinin yazılı olduğu yere bakarsanız iç içe iki kare şekli görürsünüz. yani böyle cihazlar saç kurutma makinası, tv gibi zaten korunmuştur. bunların toprak hattı ile korunması bazı olumsuz sonuçlar doğurur. izmir de gerçekleşen bir yangında bu görülmüştür.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst