Tesisimizin Tanıtımı.

alperince

Üye
Katılım
12 Ocak 2008
Mesajlar
16
Puanları
1
Merhaba Arkadaşlar, Burada çalıştığım fabrikanın kurulu sistemini anlatmak istiyorum size. Böylece sizlerden gelebilecek bilgi amaçlı sorulara cevap vermeye çalışacağım. Bilemediğim sorularda ise, araştırırken kendimi geliştirmiş olacağım.

Şalt Binamıza 60KV’luk 2 besleme hattı gelmektedir (Evet yurt dışı). ABB marka giriş kesicilerinden sonra çoklama barasını (Türkçesini tam söyleyemezsem kusura bakmayın) enerjilendirip, oradan yine ABB marka trafo çıkış kesiclileri ile 2 adet 40MVA Areva Marka 60/22KV trafoyu enerjilendiriyoruz. Trafo çıkışı ile ABB UNIMIX hücrelerden oluşan 2 adet ring hattı hücrelerini besliyor. Ringler arasında ana dağıtım merkezinde Kuplaj bulunmaktadır. Ancak sistemi şu anda kuplajdan ve ring’in ortasından açık şekilde, her transformatör 1 ring hattını, her ring çıkışıda o ring hattının yarısını besleyecek şekidle düzenledik. Bunun kayıplarını biliyorum ancak tesisimiz hala büyük oranda şantiye düzeninde olduğundan, iş makinalarının olası bir Yer altı O.G. kablosuna zarar vermesi durumunda, tesisin geri kalanını münkün olduğu kadar koruyabilmek.

Net olarak şu an itibari ile 24 trafo merkezimiz ve 62 trafomuz bulunmaktadır. Trafo güçleri 630 ile 5000 KVA arası. O.G. ring ve trafo koruma hücrelerimiz Schneider marka tip IM, QM . arada tabiki ölçüm hücreleride mevcut.

Trafo merkezlerimizde, bir adet koruma ve ölçüm panosu (içerisinde Scada sistemi otomasyon ünitelerini de barındırıyor.), bir merkez besleme panosu, 1 UPS, ve A.G. dağıtım panoları bulunmaktadır. A.G. dağıtım panoları hiç sormayın, şimdiye kadar ilk defa gördüğüm bir pano ve benim kalite olarak onay vermediğim. HAZEMEYER marka. Kompanzasyon panoları ALPES TECHNOLOGIE.

Binalarımızda çok sayıda BUSBAR ve Besleme panoları bulunmaktadır. Bunların sağlıklı şekilde beslenmesi için, elimizden geleni yapıyoruz açıkcası.

Saygılarımı iletirim.:eek:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst