Telemecanique PLC (sifrelenmis) icindeki programi almak

Elwyn

Üye
Katılım
31 Eki 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
Selamlar.

Siteyi bayagi bir inceledim henuz burada yeniyim ama oncelikle boyle bir siteye tesekkurler. Emegi gecen herkesin eline saglik.

Elimde bir Telemecanique PLC var. Icindeki program sifrelenmis oldugu icin ulasamiyorum. Sifreyi bir sekilde kaldirabilir miyim. Icindeki programa nasil ulasabilirim bilginiz var mi.

Tesekkurler.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
kardeşim sana kolay gelsin öncelikle.
şifrelenmiş bir plc nin şifresini kıramazsın.çünkü şifreyi nie koyarlar kise erişemesin die.burda yapacağın işlem:
---plc e bağlanmak için connecte bastığın zaman içindeki programı almaya çalışır sonra protek uyarısı verir kapatınca direk karşına program gelir.ama sen bu programda değişiklik dahi yapamazsın sadecerun veya stop yapabilirsin. programı görebilirsin.şifrelenmiş programı kullanman için o programı başka bilgisayara tekrardan o programa bakarak yazarak yapabilirisn.ama program uzun ise seni baya uğrarştırır..
--bende bu şekilde baya uğraşmiştım.ben şöyle yaptım
plc programını açtıktan sonra print screen yaptım rang rang ekran masa üstü fotoğrafını çekerek.ve o fotoğraflara bakarak tekrar programı yazdım değişiklik yapmak için..sende böle yapabilirsin..
şimdiden kolay gelsin iyi çalışmalar...
 
Hmm

Sagolasin dedigin gibi biraz ugrastirici olmus ama en olmadi deneyecez artik.

Eline saglik.
 
iyi çalışmalar arkadaşlar bu şifreleme olayı iki kademedir 1 kademe gösterir ama değişiklik yaptırmaz 2 kademe ise sadece monütördür run stop konumlarının haricinde ekranda gri bir renk vardırki yazılımı göremezsin eğer yazılmış proğramı görüyorsan basit bir ekran kayıt proğramını çalıştır pc nin ekranını kayıtta iken proğramı sonuncu runga kadar kayıt et yada plc serviste alabiliyorlarmış diye biliyorum ancak sahibi olmanız şart ancak bende yazıyorum emek harcıyorum yazandan şifresinin bedelini ödeyin alın ya yazan siz olsanız müsade edermisiniz
 
Merhaba,

Telemecanique marka Plc lerin hiç bir modelinde şifre kırma olanağı yoktur. Programı yazan kişi / firma ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.
 
Telemecanique marka PLC'lerin şifresini kırabilirsiniz.

1) Şifreli programı notpad'te açıp CTRL+F yapıp "pass" kelimesinin arattırın.

2) <password>$<password> şeklinde bir satıra ulaşacaksınız, o satırdaki "$" işaretini silip dilediğinizi yazın. Artık program şifresi sizin yazdığınız karakterlerdir.

Edit:

Şifreli program bir PLC içindeyse onun şifresini bilmeden almanız mümknü değil.
 
nejdet durmuş arkadaşım.. Çok haklısın Ancak yazılmış programların arkasında durmayanlar da var. hatta şirketin birinde çalışan arkadaş programı yazıp devreye alıyor tesisi. Sonra maaş konusunda anlaşamayınca ayrılıyor işten.. Müşteriye gidemiyor. çünkü iş sözleşmesi onu bağlıyor. Programı yazan kişi kendine göre şifre koymuş bunu da şirket bilmiyor. Şirkette bu işi yapan başka arkadaş da şifreyi bilmiyor. bu kez size yeni plc verelim muhabbeti çıkıyor. hasılı kelam çalışan plc var değiştirmek istemiyor müşteri. Zaten programı yazan da kayıp bulamıyorlar. Bu durumda maalesef şifre kırmak gerekebiliyor. Bunun gibi bir çok örnek verebilirim..
 
arkadaşlar bu durumlarda başvuracağınız adres http://potuklu.tripod.com/plc-hizmetleri.html
kimi plc şifresini kendim kırdım buna uygun program yazdım kimisini satın aldım kimisini o plc nin uzmanı kişilerden yardım alarak kırdım ama listemdeki tüm plc şifreleri özen_özgür arkadaşın bahsettiği duramlar da yardımcı olabilmek adına kırılır.
 
adam makineyi satmış 6 7 yıl geçmiş program besleme hatasından dolayı bi problem oluşmuş şirketi arayıp programlayın diyoruz adam çok güzel bi cevap veriyor: artık bu telemekanik plc kullanmıyoruz size fatek kuralım 3000 lira masraf hadi gel sen neyap
 
slm.premium serisi ve pl7 ile yazılmış ise uygulamanın backupını atabilirsen sanırım yardımcı olabilirim
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,767
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst