Telefonu bataryası çalıştırma hakkında...

VSaBaH

Üye
Katılım
27 May 2022
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
36
Konum
Denizli, Türkiye
Selamün aleyküm arkadaşlar,
Bir tane hobi bahçem var. Düşük bütçeli bir kamera sistemi kurmak istiyorum. 170 wattlık da bir güneş panelim var. Bu güneş panelinden şarj kontrol cihazı üzerindeki usbden ve 300 wattlık inverter dan enerji elde ediyorum.

Yapmak istediğim şu Lenovo A7000 marka telefonu sim kart takarak modem olarak kullanmak istiyorum ama batarya patlama riskine karşı direk bataryasız çalıştırmak istiyorum. Sıkıntı çıkar mı? Bataryasız telefon patlar mı sürekli elektriğe bağlı olarak?


İkinci sorum normalde 220 volt olan inverter prizinde telefon düzgün çalışıyor ama aynı usbyi çıkarıp şarj kontrol aleti üzerine takıyorum bu kez telefon çalışmıyor neden olabilir? Amper mi düşük geliyor acaba? Ve ne önerirsiniz?

Şimdiden teşekkür ederim...
 
1- telefon bataryasız çalıştırabilir mi bilmiyorum. (sanırım olmaz)
2- patlayan telefon değil, bataryadır. zaten farkındasınız da bataryanız orijinal ve şiş değilse sıkıntı olmaz.
3- inverterin cinsinden diyeceğim (modifiye veya tam sinüs) ama batarya var mı yok mu belirtmemişsiniz.
inverter bilgisi lütfen ve daha ayrıntı ben bile doğru cevaplar verdiğimden şüpheye düştüm.
 
İkinci soruyu çok anlayamadım sanırım inverter üzerindeki usb portundan bahsediyorsun ve bu konuda bilgim yok.

ilk soruna gelirsek, yukarıdaki video maalesef her telefonda işe yaramıyor. Telefon üreticileri telefonların bataryasız çalışmasını istemiyor. Hariçten direnç bağlamak yerine telefonun bataryası üzerindeki kontak kısmını boylu boyunca zarar vermeden çıkarabilirsen o kontaklar arasındaki termistör en sağlıklı sonucu veriyor ve batarya yerine süper kapasitör bağlarsan telefonu usb den şarj ederken telefon bataryayı şarj ettiğini düşünüp çalışmaya devam ediyor. Bende samsung galaxy s4 mini vardı bu şekilde evdeki buzdolabının ısısını aylarca uzaktan ölçtüm.
 
1- demek ki doğru düşünmüşüm. yani batarya nerdeyse şart.
2-ye gerek kalmadı
3- inverterin özellikleri??????
 
Merhaba.
1- Bataryasız olarak laptop ve cep telefonlarının çalıştırılması çok eskiden beri pek tavsiye edilmiyor, çünkü olası sıkıntılara yol açabileceği riski üzerindendir bu çalıştırmama durumu, bataryalı olarak kullanılmaları çok daha iyi olur. Loptoplarda bunun tartışılması üzerinde yıllardır duruldu, en güvenli kullanım şeklinde sadece bataryalı kullanımda bu en son karara varıldı.
2- Solar sistemdeki şarj kontrol cihazı üzerindeki USB portunun çıkış mA değeri yetersiz olup telefon daha fazla mA'a ihtiyaç duyduğu için açılıp çalışmıyor olabilir. Kolay gelsin.
 
Benzer bir şeyi yazlık konteyner kondumda yapıyorum. Bende de 300 watt tam sinüs inverter var fakat sistemi tamamen dc12v üzerine kurdum, tavsiye ederim. İnverter devre dışı.
Yalnız akü tam dolunca güneşte şarj kontrol cihazı yüksek voltlara çıkıyor, araya uygun güçte buck-boost bir dc-dc voltaj regülatörü ilave etmek gerekiyor.
 
1- telefon bataryasız çalıştırabilir mi bilmiyorum. (sanırım olmaz)
2- patlayan telefon değil, bataryadır. zaten farkındasınız da bataryanız orijinal ve şiş değilse sıkıntı olmaz.
3- inverterin cinsinden diyeceğim (modifiye veya tam sinüs) ama batarya var mı yok mu belirtmemişsiniz.
inverter bilgisi lütfen ve daha ayrıntı ben bile doğru cevaplar verdiğimden şüpheye düştüm.
Ustam öncelikle cevap için teşekkürler...
Ya konteyner özellikle de yazın full güzel güneş bir yerde ve il Denizli. Yani konteyner kapalı da kalacağı için sıcaklık 40-45'leri görecektir öğlen zamanlarda. Ormanlık ıssız bir alanda da olacak. Allah esirgesin bir patlama olsa onun vebaline giremem bu yüzden batarya işini hiç düşünmüyorum maalesef. Varsın telefon bozulsun ama batarya patlamasın yangın vs çıkmasın amacım o...

İkinci mevzu ben telefonu zaten bataryasız çalıştırdım. Inverver AERON bimden almıştım. Ürün bu;

Bu inverter aracılığıyla bataryasız adaptörle çalıştırabiliyorum ama dediğiniz gibi şarj kontrol cihazı üzerindeki usblerle açılınca amper yetmiyor ve kapanıyor. USB çıkışı şarj kontrol cihazında 1 amper. O da bu;
https://akinelektrikenerji.com/urun/10a-pwm-sarj-kontrol-cihazi/ (USB çıkışı 1 Amper)
 
bir üst postta @rsimsek ustamızdan tavsiye almanı rica ederim. konteyneri kapalı bırakıp ısınması senin hatan olur. gerekli havalandırmayı mutlaka yapmalısın.
 
Benim mobile modem bir yılı aşkın süredir sürekli usb'den şarjda şuana kadar herhangi bir sorun yok, çalışıyor. Konteyner kondumun çatısı da olduğundan ortam aşırı ısınmıyor. Daha önceki NetMaster'a wınn/aveajet takıp cihazın rj45/ethernet portu üzerinden kamera kayıt cihazını internete çıkıyordum. Bu cihazın bir süre sonra pili şişti ve devreden çıkartım. Pilin yenisi pahalı olunca neredeyse yeni pil/batarya fiyatına ikinci el mobile modem aldım. NetMaster'ı sıfır almış olsam da satıcı, cihaz beklemede kaldığından bataryası için üç ay garanti süresi vermişti.

Usb çıkışı olarak araba çakmaklık adaptörünü dc12v ile besleyip mobile modemin 5 volt'unu sağlıyorum.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,918
Kullanıcılar
449,607
Son üye
sinan343834

Yeni konular

Geri
Üst