Teknikerlik teknisyenle aynı işi mi yapıyor?

Bence de lys ye hazırlanmak daha iyi olur. Zaten artık katsayı farkı da yok. Okumak veya diploma ise en önemli şey. Çokşey bil ama yine de diploman elinde olsun. Birçok arkadaşımda rastladım şu söylentiye "Neden böyle haksızlık oluyor". Bunu diyen arkadaşlarım hep lise mezunu.Kendisini haksızlığa uğramış görmelerinin sebebi ise üniversite mezunları :)
 
Arkadaşım benim lisede bir arkadaşım vardı.Beraber mes. yük. okuluna gittik 2 senede beraber bitirdik ben çalışmaya başladım.Arkadaşım ise dgs sınavı için dershaneye gitti.İlk senesinde kazanamadı ama ikinci denemesinde kazandı.
Şuan arkadaşım 4.sınıfda elektrik öğrtmenliğini okumakda ben ise askerliğimi yaptım ve şuan bir fabrikada operatör olarak çalışmaktayım.Sana tavsiyem okumayı düşünüyorsan 2 yıllıkdan geçiş yaparım felan diye düşüncelere fazla kapılma çünkü dgs ile 4 yıllık kazansan bile 1 sınıfdan başlıyacan 2 veya 3 dersden muaf oluyorsun ayrıca okuyacaksan elektrik elektronik okumayı düşün yapacağın seçimleri çok iyi düşün ve araştır bilgi sahibi ol.kib
 
peki sağolun. benim öğrenmek istediklerimde yardımcı oldunuz
 
2 yıllık yüksek okul kesinlikle zaman kaybı. Hiçbir iş yerinde 2 yıllıklara ayrıcalık tanınmıyor.
 
2 yıllık yüksek okul kesinlikle zaman kaybı. Hiçbir iş yerinde 2 yıllıklara ayrıcalık tanınmıyor.

bence cok ama cok yanlış bır düsünce mesele ayrıcalık tanınma değil kendini yetiştirebilme. 2 yıllık bir bölüme laylaylom gidersen 2 yıllıgın hiçbir işe yaramadıgını söylersin ama ben kendimi gelistirmek için gidecegim/gidiyorum diyorsan işte ozaman iş değişir. ben hayatımda plc kursuna gitmedim ama üniversitede aldıgım alt yapı ve içimdeki istek beni iyi bir fabrikada plc ile ilgili her soruna, revizyona cok kolaylıkla bakabilecek kapasiteye getridi...
ASIL ÖNEMLİ OLAN İÇİNDEKİ ÜNİVERSİTEYE BAKIŞ AÇIN VE AZMİN...
 
tamamen yanlış bir düşünceye kapılmışsınız şimdi kamu daki teknikerin maaşı ile teknisyenin maaşı bir mi ? yüksekokul bitirmenin hiç kimseye zararı yok. okumak bir deva,anlamak bir şifadır.
 
özel sektörde tekniker ve teknisyenin genelde neredeyse farkı yok fakat kamuda çalışacaksanız kesinlike çok farkı var.
 
Kamuda farklar belirgin, teknikerler yükselebiliyorda. Teknik müdür olan çok sayıda tekniker var. Teknisyen yükselemiyor malesef.
 
Geleceğini planlamak isteyen arkadaşlara bir tekniker olarak önerim, yükselebildiğiniz kadar yükselmeye çalışın imkanınız elveriyorsa yüksek mühendisliğe kadar gidin.çünkü mühendislik apayrı bir yer.Ve piyasada özellikle yönetici olarak adaysanız genel tercih mühendisten yanadır.
 
Sağolun bilgi için. Elekrik Teknisyenliğinden mekatronik okumayı dusunuyorum
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,715
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst