Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Arkadaşlar,
Buradaki haberde tef mezunlarının Teknoloji Mühendisi olması gerektiği yazıyor, oysa yök başkanın yapmış olduğu açıklama dile getirilse ve eleştirilse daha güzel olurdu. YÖK Başkanıda tef'lerin Teknoloji Fakültesi olacağından bahsetmişti ama mezunların durumunun ne olacağı konusunda birşey dememişti ve hatta mezunların Teknoloji Mühendisi olamayacağı şeklinde yorumlayabileceğimiz bir açıklama yapmıştı.
 
arkadaşlar;
18 aralığı bekleyelim bakalım nolcak
bekleyelim ve görelim derim......
 
arkadaş 18 aralıkta ne olacak açıklarsan sevinirim
 
18 aralıkta yök genel kurulu T.E.F durumu görüşülecek ve mezunların durumu görüşülecek diye biliyorum.....
 
Alix1 ' Alıntı:
mrseko ' Alıntı:
Arkadaslar ben 2000 yili mezunuyum 96 yilinda bu fakulteyi kazandigim zaman bu konu konusuluyordu, Konusanlarda 92 girislilerdi, onlar ayni fakulteyi kazandiklarindada 88-89 girisliler konusuyorlarmis. Hocalarimizdan bazilari merhaba muhendis adaylari diye derse baslarlardi, sevkinizi kirmak istemem ama bu olay, hani olur ya sehir efsaneleri, iste buda sehir efsanesi gibi birsey. Siz yuksek okul mezunu bir tekniker ile ayni esdegerde tutulmak istermisiniz? tabiki hayir. Muhendisler odasida kusura bakmayin ama boyle birseye izin vermez. Ama dedigim gibi sevkiniz kirilmasin siz yine cabalayin, hep beraber cabalayalim, bakalim sonu nereye varicak bu isin? yada biyerlere varicakmi?
sayın öğretmenim:

konuyu çok güzel özetlemişsin.ama bilmediğiniz bir konu var sanırım.Burda bir cümle kullanacağım.
Okulumuz da kıdemli bir öğretmenimiz var.Her zaman şu cümleyi söyler " bir zamanlar teknik öğretmen dedin mi akan sular dururdu.Teknik öğretmenlik bambaşka bir meslektir.Lütfen diğer öğretmenlerimiz alınmasın ama biz meslek öğretiyoruz ve bir öğrencinin bir iyi vatandaş üstün ahlak ile yetişmesine vesile oluyoruz.
Arkadaşlar teknik öğretmenlik melsleği kan ağlıyor ve eski günlerine dönmeyi özlüyor.Lütfen konuyu ütopikmiş gibi görmeyelim. En kral mühendis gelsin ve onun ile mesleki bilgiler ve uygulamalar konusunda yarışalım.Lütfen kendinizi hafife almayın arkadaşlar bugünkü verilen mühendislik eğitimi sonucu tornavida tutmasını bilmez bir çivi dahi çakarken cekici eline vuran uygulama yönü zayıf başarısız mühendisler var. Bizler ise çekirdekten yetiştik ve artık büyük gücümüzü ortaya koymanın zamanı geldi.Ben de 92 girişliyim.Bize mühendislik hakkını zamanın MEB bakanı Şimdiki TBMM başkanımız Köksal TOPTAN 1992 yılında tv lere çıkarak açıklamıştı.Sonrası mı malum Mühendis Odalarının ve ODTÜ nün girişimleri sonucu güdükleştirilmiş işlevi olmayan bir kanun senede 10 kişi bile mühendis olamıyor.
Sonuç olarakl aramızdan bazı öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız senelerdir bu konuda haklarımız için mücadele ettiler.Haklarımız derken de bencillik yapmak istemem girmemiz gereken ne sınav var ise yapsınlar girelim ama çıkıp ta yumurta mı tavuktan çıktı tavuk mu yumurtadan çıktı gibi soruların cevabının olamayacağını siz de takdir edersiniz.
Sonuç olarak biz teknik öğretmenler farklıyız.Bu farkımız ile de ülkemiz mesleki eğitimine ve üretimine direk olarak katkı sağlıyoruz.Bugün sanayici kalifiye eleman ihtiyacını vurgular iken bizler yetiştirdiğimiz öğrencileri daha yüksek donanımlar ile mezun etmemiz gerektiğini bilmemiz gerekir.
 
Cok uzun yazmak istemiyorum, aslinda biz teknik ogretmenlerin suanki oncelikli asil amaci unvan degil, kabul edilebilir bir unvan yani icinde muhendislik kelimesinin barinmis oldugu bir unvan, hatirliyorumda bi ara garip garip unvanlardan bahsediyolardi (teknolog gibi) bence sitemlerimizi dile getirirken sadece unvan istiyoruzla yetinmemeliyiz, mesleki hayatimizda bizleri yaptigimiz islere, incelemis veya calismis oldugumuz projelere ve oturmus oldugumuz koltuklara layik bir unvan talep etmeliyiz
Saygi ve Sevgilerimle

Sayin james_sr;
bosna hersekteki bu universiteyle gorusup bize ozel devam mecburiyeti olmayan sinif actirma imkanimiz olabilirmi ne dersiniz? Cok fazla talebin olacagina adim gibi eminim. Madem hakkimiz olan degerleri bu ulkede alamiyoruz, kim veriyosa gidip ordan alalim. Daha once yapmis oldugunuz bu arastirmayi daha detayli olarak paylasabilirmisiniz?


forum kuralları gereği üst üste mesaj yazmak yasaktır. lütfen değiştir butonunu kullanalım ve daha dikkatli olalım.
düzenleyen:volcanoos
 
recai yıldırım'ın tbmm ye verdiği sorun önergesi çok önemli arkadaşlar bu önergenin sonuçları çok önemlidir. önerge şu an işlemde gözüküyor. umarım sayın çevik tarafından en kısa zamanda önergeye cevap verilir...




Yazılı Soru Önergesi Bilgileri

Yazılı Soru Önergesinin Metni

Dönemi ve Yasama Yılı 23/3
Esas Numarası
7/5740
Başkanlığa Geliş Tarihi
11/11/2008
Önergenin Özeti
Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına ilişkin
Önergenin Sahibi MHP Adana Mv.RECAİ YILDIRIM
Önergenin Muhatabı Milli Eğitim Bakanı Van Mv.HÜSEYİN ÇELİK
Önergeyi Cevaplayan
Önergenin Son Durumu İşlemde
 
Son düzenleme:
recai yıldırım'ın tbmm ye verdiği sorun önergesi çok önemli arkadaşlar bu önergenin sonuçları çok önemlidir. önerge şu an işlemde gözüküyor. umarım sayın çevik tarafından en kısa zamanda önergeye cevap verilir...




Yazılı Soru Önergesi Bilgileri

Yazılı Soru Önergesinin Metni

Dönemi ve Yasama Yılı 23/3
Esas Numarası
7/5740
Başkanlığa Geliş Tarihi
11/11/2008
Önergenin Özeti
Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına ilişkin
Önergenin Sahibi MHP Adana Mv.RECAİ YILDIRIM
Önergenin Muhatabı Milli Eğitim Bakanı Van Mv.HÜSEYİN ÇELİK
Önergeyi Cevaplayan
Önergenin Son Durumu İşlemde
Sayin Volcanoos;
bu cok onemli bir onerge; umarim en iyi sekilde sonuclanir. Ama asil karar kimden gelicek milli egitim bakanindanmi? YOK tenmi?
 
önergenin muhatabı hüzeyin çevik yazıyor. cevabı verecek olan kişi o dur, ama yökten bilgi alır sanırım...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,245
Mesajlar
916,144
Kullanıcılar
450,052
Son üye
Fatihkaya00

Yeni konular

Geri
Üst