Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

Merhaba hyz...

Bizler zamana zaman elimizden geldiğince tepki gösterdik. Ben öğrenci değilim mezunum çalışıorum. Boş zamanlarımda, elektronik ortamdan, gazetelerden, açıklamalardan ve arkadaşlardan gelen haberlerle ne yapabileceğimize bakıp, en azından belli arkadaş çevremizi, forum sitelerinden veya maiillerle haberdar ediyoruz. Şu sıralarda Tefin dönüşümü konusunda son noktaya inşallah gelinmiştir. Bir şeyler yapabilmemiz için bu konuyla aktif olarak çalışan arkadaşlardan bilgi almamız gerekiyor. duruma göre hareket etmemiz gerekiyo.

Geçen bahar döneminde marmara üniv. imza toplandı sözde tbmm ye ve yöke iletilecekti, fakat çalışmanın akibetiyle ilgili hiçbir cevap alamadım. imzalar sumen altı edildi herhalde.

Yine bahar döneminde gazi kocaeli sakarya marmara öğrencileri ankarada tepki mitingi yapacaklardı, fakat son anda vazgeçtiler, yada birileri vazgeçirdi.

http://www.tekob.org/ teknik öğretmenler birliği adı altında dernek kurma girişimi var. dernek birkaç şehirde toplantılarda düzenledi. Bulunduğunuz şehirlerden bu derneğe destek olabilirsiniz. Bulunduğunuz ilin temsilciliğini alabilirsiniz.

aslında yapılması gereken sağlam bir kamuoyu oluşturmak. Fakat izlediğim kadarıyla, ülkemizde 21 tef fakültesi var. Bunlarda kaçı bu konuyla gerçekten ilgileniyo. o kadar açıklama yapılıyo ama tef dekanlarımızdan destekleyici açıklamalar yok. 4-5 fakültemizin hakkını yememek lazım.

meb in alrtında çalışan Erkek teknik öğretim genel müdürlüğü adı altında bir birim var. Teknik eğitimin durumunu en iyi bilen bence onlar. genel müdürü teknik öğretmen ve orada çalışan üst düzey çalışanların çoğu teknik öğretmen. Konu hakkındaa bu birimle irtibata geçilebilirse iyi olur.
 
Arkadaşlar daha önce, recai yıldırımın tbmm ye soru önergesi verdiği forumda yayınlanmıştı. Tbmm nın sitesinde önerge yer almakta ve son durum olarak işlemde yazmaktadır. Teknik Eğitim Fakülteleri buluşma noktası adlı facebook grubundan Aşağıdaki linkler alınmıştır. Yazılı soru önergesinin tam metnini aşağıdaki linten okuyabilirsiniz.

http://www2.tbmm.gov.tr/d23/7/7-5740s.pdf

http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/yazili_soru_sd.onerge_bilgileri?kanunlar_sira_no=69663
 
Arkadaşlar,
Hepimizin içine bir hüzün çökmüştür, Bu hüzünü T.B.M.M.'nin duyması gerekmektedir. 170 000 kişinin acısını Milletin Meclisinin bilmesi gerekmektedir. Bunu tüm Millet Mevkillerine duyuralım. diye düşünüyorum ve görüşlerinizi bekliyorum.
 
Arkadaslar ben 2000 yili mezunuyum 96 yilinda bu fakulteyi kazandigim zaman bu konu konusuluyordu, Konusanlarda 92 girislilerdi, onlar ayni fakulteyi kazandiklarindada 88-89 girisliler konusuyorlarmis. Hocalarimizdan bazilari merhaba muhendis adaylari diye derse baslarlardi, sevkinizi kirmak istemem ama bu olay, hani olur ya sehir efsaneleri, iste buda sehir efsanesi gibi birsey. Siz yuksek okul mezunu bir tekniker ile ayni esdegerde tutulmak istermisiniz? tabiki hayir. Muhendisler odasida kusura bakmayin ama boyle birseye izin vermez. Ama dedigim gibi sevkiniz kirilmasin siz yine cabalayin, hep beraber cabalayalim, bakalim sonu nereye varicak bu isin? yada biyerlere varicakmi?
 
Askerlik düşecek muhabbeti gibi oldu harbiden bende 98 girişliyim G.Ü.T.E.F den meclis başkanıyla görüşülmüştü ama bişey olmad şimdi AB uyma çabaları yüzünden bu iş biraz hızlandı gibi yani olursa o yüzden olur yoksa biz istiyoruz diye değil
 
Arkadaşlar sonuç olarak durum nedir?tamam teknoloji fakültesine dünüşüm olacak ama mezun yada bizleri gibi okuyanlar faydalana bilecekmi ??
 
Arkadaşlar,
Bolonga süreci 2010 yılında tamamlanıyor ve yürürlüğe giriyor. Bu sebeble biz TEF mezunları 2010 yılından sonra tamamen ünvansız kalacağız. ünvansız üniversite mezunu olurmu? olmaz işte bundan dolayı bize bir ünvan verilecektir ama ünvanımız ne olacak ?
 
bolonga süreci derken bu süreci açıklarmısın anlayamadım nasıl bu kanıya vardın
 
Bologna Süreci Nedir?
“Bologna Süreci” adı altında başlayan çalışmaların tarihi 1988 yılına kadar geri gitmektedir. 19 Eylül 1988 tarihinde Alma Mater-Bologna’nın, Avrupa’nın en eski üniversitelerinden biri olarak 900. kuruluş yıldönümünde “Magna Carta Universitatum” yayımlanmıştır. 25 Mayıs 1998’de Sorbonne Üniversitesi’nin 800. kuruluş yıldönümünde de “Sorbonne Ortak Deklarasyonu” yayımlanmıştır. 19 Haziran 1999’da ise 29 Avrupa ülkesinin yükseköğretimden sorumlu bakanları, “Bologna Deklarasyonu”nu imzalamışlardır. Bologna Deklarasyonunda 2010 yılına kadar ortak bir Avrupa Yükseköğretim Alanının (EHEA) gelişmesi için birtakım hedefler belirlenmiştir. 25 Mart 2001 tarihinde “Göteborg Öğrenci Deklarasyonu” imzalanmış; bu bağlamdaki en son toplantı ise Prag (19 Mayıs 2001) ve Graz’da (04 Temmuz 2003) yapılan çalışmalardan sonra, 19 Eylül 2003’te Berlin’de gerçekleştirilmiştir. Prag Konferansında 2010 yılına kadar Avrupa Yükseköğretim Alanını kurma konusundaki taahhütler yinelenmiştir. (alıntı) eua.cu.edu.tr/ - 8k
 
Arkadaslar yurtdisi egitimi arastiraniniz oldumu hic? Hani Turkiyeye yakin komsu ulkelerdeki bazi ozel universitelerden sadece sinavlarina girmek kaydiyla muhendislik fakultesi tamamlama programlari olabilirmi?
Sanirim burdada onemli olan bu ulkelerden alinan diplomanin muhendisler odasinda kabul gorup gormeyecegi! yani her halukarda bizim takildigimiz onumuze set olan yer Muhendisler odasi.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst