Teknik Eğitim Fakülteleri İle İlgili Gelişmeler!

bu konuda en çok sıkıntı çeken teknik öğretmenlerden biriyim. gelişmeleri facebook, memurlar net ve diğer arkdaşlar aracılığıyla sürekli takip ediyorum. son açıklamada ki "Özcan, teknik eğitim fakültelerinin mevcut öğrencilerini mezun edinceye kadar açık kalacağını belirtti" ifadesi herşeyi özetliyor ne yazık ki !!!
 
arkadaşlar ben mailimi yolladım başlık olarakta TEF TEN MEZUN YADA MEZUN OLACAK MAĞDUR GENÇLER KOYDUM
umarım okunur ve cevap bi şekilde verilir haydi arkadaşlar tepkimizi gösterelim ve kanunen olan mühendislik hakkımızı alalım lütfen tanıdıgımız gruplara arkadaşlara fakültede organize olalım neler yapabiliriz burada tartışalım
 
Benimde bu cümleden anladığım kadarıyla "Özcan, teknik eğitim fakültelerinin mevcut öğrencilerini mezun edinceye kadar açık kalacağını belirtti" Mezun olan arkadaşlara bir hak tanınmayacak yani Tef mezunları mühendis ünvanı alamıyor.
 
tamamda arkadaşım durum belli gibi bizim bu saatten sonra ne yaparız ona bakalım yökü mail yağmuruna tutalım telefonlarını kilitleyelim bir şeyler yapalım böyle olmuyacak sanırım dersek sadece izleyici konumda kalırız haydi arkadaşlar hareketlenip bir şeyler yapalım tamda yaklaşmışken bunuda öğretmenlikten mühendisliğe geçiş hakkı gibi kaybetmiyelim tutup bırakmayalım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
forumdakilere birşey soracam. teknik eğitim fakültesi mezunu olupta yök ün yaptığı mühendislik tamamlama sınavına katılıp kazanan birini duydunuzmu?
 
Merhabalar
ilizyonist nicli arkadaş, o gönderdiğin yazı çok eski bir yazı o yazıyla ilgili biz facebook grubu olarak daha önce mail kampanyası yaptık. 1000 ne yakın mail attık yöke mebe ekrem tektaşa. Hem orada yazdığın teknolojil eğitim dergiside ilgisizlikten(teknik eğitimlilerin ilgisizliğinden dergi satılamadığı için) kapatıldı.
Güncel gelişmeleri grubumuzdanda takip edebilirsin:
http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=7199397785&ref=mf
 
ilizyonist nicli arkadaş, tepki olarak göndediğimiz mail de aşağıda:

Mail Metni:

.............. Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ....................... öğretmenliği mezunu
(Adınızı soyadınızı ve bulunduğunuz şehri yazın)

Yüksek öğretim Kurulunun 11 Temmuz 2007 tarihli genel kurul toplantısında “Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri ” açma kararı ile ilgili açıklama basında yer almıştır. Alınan kararlar, YÖK başkanlığı ve konuyu yakından bilmeyenler tarafından Yüksek Öğretimde reform olarak nitelendirilmiştir. Ancak, bu karar reform niteliğinde olmadığı gibi daha büyük kargaşaya neden olacak bir karardır. Bu dönüşüm çercevesinde teknik eğitim fakültelerinin sadece isimlerinin değiştirileceği ve mezunlarına herhangi bir unvan verilmeyeceğini anlaşılmaktadır.
Teknik Eğitim Fakültelerinin yeniden yapılandırılmalarına acilen ihtiyaç duyulduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak; bu yapılandırma ile ilgili YÖK’ün 11 Temmuz 2007 tarihli genel kurul kararında, görüşleri alınması gereken tarafların (Teknik Eğitim Fakültesi yönetici ve öğretim üyeleri, Fakülte öğrenci temsilcileri, sektör çalışanları, Sanayi odaları, Teknik Eğitim Vakfı, Teknik Öğretmenler derneği gibi mesleki kurum ve kuruluşlar) büyük çoğunluğunun talep ve önerileri dikkate alınmamıştır. Tüm Teknik Eğitim Fakülteleri tarafından ittifakla benimsenen “Teknoloji Fakültesi” modeli göz ardı edilmiştir.
Mevcut yapıda ;
• Teknik Eğitim Fakültesi programlarının uluslar arası denkliği bulunmamaktadır.
• Öğretmenlik yapmayan mezunlarının unvan ve statüsü belirlenmemiştir.
• Diploma programları akreditasyona uygun değildir.
• Birçok gelişmiş ülkedeki Teknik Öğretmen yetiştirme sistemleriyle benzerliği yoktur.

Reform diye adlandırılan ve “Teknik Eğitim Fakülteleri’nin, Uygulamalı Teknik Bilimler Fakülteleri’ne dönüştürme” kararı mevcut problemleri çözmeyecek, tam tersine kaos yaratacaktır. Çünkü; Avrupa Birliği Ülkeleri ve Amerika’da Teknik Eğitim Fakültelerinin eş değeri TEKNOLOJİ FAKÜLTELERİ’ dir. Buna en iyi örnek Amerika ve Kanada’daki uygulamalardır.

Alınan kararın son kısmında; Gazi Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi bünyesindeki Teknik Eğitim Fakültelerini aynen korunması, buna ilave olarak yine bu üniversitelerde Uygulamalı Teknik Bilimler Fakültesi kurulma kararı da anlaşılamamıştır. Bu iki tip fakültenin amaç ve çıktıları belirli olmayıp mevcut statü belirsizliğine yeni problemler getirecektir.
Şu ana kadar yapılan çalışmaların hedefleri saptırılmış asıl mesele olan teknik eğitim fakültelelrinin unvan sorunları çözülememiştir. Ben teknik eğitim fakültesi mezunu olarak bu mağduriyeti ortadan kaldıran, Tüm Teknik Eğitim Fakülteleri tarafından ittifakla benimsenen “Teknoloji Fakültesi’ modelinin hayata geçirilerek, Teknoloji mühendisi, Uygulama mühendisi gibi yetkileri belirlenecek unvan verilmesini istiyorum.
 
peki eci nickli arkadaşım

sonuç olarak ne söylediler size ve herkes kopyala yapıştır yoluyla farklı farlı alıntıları yayınlıyo o zamanda tarihler değişiyo benim aldığım sitedede tarihi 03/10/2008 idi ondan panik yaptım...
 
Merhabalar...

Banada bir arkadaş sayesinde geldi bu mail. BU mailden esinlenerek hem mail kampanyası başlattık, hemde facebook grubumuzu kurduk. Gurupta 1800 üyeye ulaştık. Senin yayınladığın mailin aynısı geldi. Sonra koray hocaylada mailleştik. Oda bu şekilde pek bir yere varamayacağımızı söyledi fakat boş durmaktan iyidir deyip oda destekledi. O daha çok bizi destekleyen kamuoyu oluşturmamız gerektiğini söluyodu. Ozamanlarda teknolojik eğitim dergisine destek istedi. Çünkü ozman bizi anlatan tek dergi oydu, tefle ilgili yökün yaptıklarını çok güzel anlatıyodu. Koray hocamda dergiye tef lilerin ilgisizliğinden yakıodu. En son baktığımda dergiler gelmeyince öğrendimki derki maddi yetersizliklerden kapanmış. Tabi gönderdiğimiz maillere hiçbir cevap gelmedi. Cevapta vermezler zaten. Bizim amacımız tef lilerin bu konuyla ilgilendiğini yöke hissettirmek idi, onu da başardık sanırım. Bundan sonra erdoğan teziç in görevi bitti, yeni yök geldi. Sonra marmarada imza kampanyası yapıldı. imza toplandı meclise ve yöke iletilecekti ama imzaların akıbetinden haberim yok. Durum böyle
 
sayın eci
sonuç olarak bekle ve gör politikasıyapılması gerekiyor şimdiki gelişmelerde pek içaçıcı değil ne yapmamız gerekli fikriniznedir
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst