Tek otomasyon anahtarıyla 2 ayrı linyeyyi kontrol etme

Katılım
17 Eyl 2012
Mesajlar
35
Puanları
1
Arkaşalar bir proje üzerinde çalışmaktayım.Sorunum monofaze iki ayrı linyeyi tek otomasyon anahtarıyla kontrol etmek istiyorum.Bunu otomasyonda programlanabilirmi yoksa kontaktörlemi çözmem gerekiyo.

Kolay Gelsin...:confused::confused:
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomasyon anahtarı derken neyi kastettiniz açarmısınız.Nasıl bir kontrol yapmayı düşünüyorsunuz ve linyeler neyi besleyecek?Bunları yanıtlarsanız daha sağlıklı cevap alırsınız.
 
tek otomasyon anahtarıyla iki ayrı devreyi kontrol etmen imkansız ancak dali balast sistemi lazım böyle sistemler mevcut ama çok pahalı otomasyon sisteminde yanması istenen devreleri aynı linye yapman yeterli akımları kurtarıyorsa monofoze olabilir ama kurtarmıyorsa otomasyon modulunden kontaktore bilgiyle çektirmen lazım
 
anahtar tipi nedir mandal anahtar olursa sorunun çözülür basittir.
22 mm 3 konumlu mandal anahtarla 0 konumunda ya ikisini yakarsın yada ikisi sönük olur 1 konumunda 1. aydınlatmayı 2 konumunda ise ikinci aydınlatmayı yakarsın.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst