Tek kablo ile elektrik aktarmak ?

Herkese yanıtları ve ayırdığı vakti için teşekkürler
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Tek kablo ile AC de faz veya DC de + götürürsünüz. AC de TT ve TN şebekelerde bu mümkündür. DC de ise kaynak noktasında - yi toprağa verirseniz sistem yine çalışabilir. Ancak bunları yapmanın mümkün olması sistemin verimli çalışacağı veya her durumda çalışacağı anlamına gelmiyor. Burada akım tek iletken ile beslemeyi götürdüğünüz noktadaki yük üzerinden geçtikten sonra toprak üzerinden dönüş yaparken toprak direnci etkindir ve gerilim bölüneceğinden yük üzerine düşen gerilim azalır ve cihazların çalışabileceği gerilimin altına düşerse çalışmaz. Toprak direnci yerine göre değişkendir. Ayrıca toprak aynı zamanda koruma noktası olarak kullanıldığından dönüş iletkeni olarak kullanmak sağlıklı olmayacaktır. Sonuç olarak mecbur kalındığında geçici olarak başvurulabilecek bir yöntem olsa da kalıcı kullanımlar için tavsiye edilmez.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst