ee hani faz nötr al götürdü..?? hayddaaa bunlar nereden çıktıTek hat şemasında kullanılan malzeme çeşitlerini ! ve sembollerini bilyormusunuz ? Malzemeleri,tiplerini,çeşitlerini ! ( nerede hangi özellikte malzeme kullanılır ! ) bilmeden,ne tekhat ne proje çizilebilir.Mesela,başımızın derdi kaçak akım şalterinin kaç çeşit ve nerelerde hangi tipin kullanılması gerekiyor / kanunlar / yönetmelikler / en önemlisi ! ,projeninin çizildiği bölgedeki tedarikçinin kuralları ! hakkında yeterli bilgileriniz varmı ?
Hesaplamalara,hiç girmedim bile ! Kompanzasyonla ilgili bilgileriniz neler mesela ?
Herkese Hayırlı İşler,
Tek hat şeması çizmek istiyorum. Rica etsem örnek çalışmaları paylaşabilir misiniz? Tercihen dikkat etmem gereken önemli notları da iletirseniz memnun olurum.
Tek hatta kullanılan sembollere hakimim. Nerede hangi malzeme kullanılacağını da biliyorum. Pano girişinde toroid ile yangın koruma kurguladık. Haricen dağıtım tarafında 30 mA kaçak akımlarla ilerleyeceğiz. Adp dağıtımındaki otomat sigortalar 10 kA seçildi, haricen tali panolardakiler 6 kA. Selectivite ve kesme kapasitelerine önem veriyoruz. Tüm direkt giden beslemeleri, tali pano beslemeleri ayrı ve yedirilmiş olarak ayrı ayrı gerillim düşümü hesabı yapıldı. Emodan temin ettiğim dökümanların hepsini inceledim.Tek hat şemasında kullanılan malzeme çeşitlerini ! ve sembollerini bilyormusunuz ? Malzemeleri,tiplerini,çeşitlerini ! ( nerede hangi özellikte malzeme kullanılır ! ) bilmeden,ne tekhat ne proje çizilebilir.Mesela,başımızın derdi kaçak akım şalterinin kaç çeşit ve nerelerde hangi tipin kullanılması gerekiyor / kanunlar / yönetmelikler / en önemlisi ! ,projeninin çizildiği bölgedeki tedarikçinin kuralları ! hakkında yeterli bilgileriniz varmı ?
Hesaplamalara,hiç girmedim bile ! Kompanzasyonla ilgili bilgileriniz neler mesela ?