Tamir için çıktığı direkte elektrik çarptı.

evt bu haberi ben de görmüştüm tv de... bu arkadaş hayatını kaybetmiş mi? sayın wolfene nin dediği gibi...konular karışmış...
Merhabalar Sayın DGN FRT;

eğer benim gönderdiğim video'yu sorduysanız Allah'a Çok Şükür Yaşıyor...


Saygılar..
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Yukarda verilen videonun detaylarını veren haber ve linki aşağıda.. Elektrik teknisyeni hayatını kaybetmiştir. Olayda tedbirsizlik ve ihmal var gibi görünüyor.


Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri’nde elektrik teknisyeni olarak çalışan Süleyman Şahin (55), tamir için Ulus Bentderesi Caddesi’ndeki bir elektrik direğine çıktı. Elinde pense bulunan Şahin, burada elektrik akımına kapıldı. Şahin, çarpmanın etkisiyle olduğu yere yığılıp kaldı. Çevredeki vatandaşların durumu fark etmesi üzerine olay yerine, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen itfaiye erleri şahsı kurtarmak için hazırlık yaptı. İtfaiyenin yetersiz kaldığını düşünen vatandaşlar, caddenin karşısındaki paletli iş makinesinden yardım istedi. Yapılan kısa süreli çalışmanın ardından ağır yaralanan teknisyen bulunduğu yerden indirildi. Ambulansa alınan yaralı, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralı teknisyenin arkadaşları, Şahin’in tamir için direğe çıktığını ve elektrik çarpması sonucu direkte asılı kaldığını söyledi. Hastaneye kaldırılan Süleyman Şahin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.


Tamir için çıktığı direkte elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti (Özel) - CİHAN
 
Esasen arkadaşlar kendi adıma konuşayım bazen biz de tedbirsiz davrandıgımız zamanlar oluyo...onun için basitde olsa önlem alınarak işe başlamalıyız..ustamıza allahtan rahmet kalanlara sabır diliyorum..Allah kabrini nur eyleyin inşallah....
 
Yalnız videodakilerin söylediklerine bakılırsa hala yaşadığı söyleniyor.. sonradan hayatını kaybetmiş olabilir.

Allah Rahmet Eylesin.

Yanan Teknisyen :

[video=youtube;D0lCu3HEHhY]http://www.youtube.com/watch?v=D0lCu3HEHhY[/video]
arkadaşlar videodaki arkadaş yaşıyor kendisi meslek lisesi elektrik bölümü mezunu yüksek gerilim belgesi olan bi arkadaş tedaşta teşaron firmada asgari ücretle çalışıyor .tedaş santralinde çalışanın azizliğine uğramış.enerji kesik denmiş aslında kesilmemiş ,yanan arkadaşın şansı olduğu taraf hattın sonunun olması.ALLAHA şükür yaşıyor 3 çocuğu var .ALLAH çocuklarına bağışlamış.
 
videoyu izleyemiyorum işyerinde engelli.direk üzerinde yanıp kendini yere atan arkadaş sanırım.nasıl oluyorda yanıyor onu anlamıyorum.çarpıp atması gerekmiyor mu?
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. videoyu izleyemiyorum şu an için ama şunu belirteyim. elektrik olma şüphesi olan bir yere kablo ucu, metal bir gövde, motor kapağı vs.. eğer elinizde hiçbir imkan yoksa ve hayati önem taşıyan bir durumsa kısacası başka çare yoksa ve orada elektrik olup olmadığını dokunarak anlayacaksanız (ki gerekirse yanan yansın yıkılan yıkılsın hiçbirşey insan hayatından önemli değildir diye de belirtiyorum tekrar tekrar) yapılması gereken parmağınızın ucuyla ya da avcunuzun içiyle dokunmak değildir. çok kısa şekilde elinizin dış tarafı riskli yere bakacak şekilde ve parmak değil tırnağınızla oraya dokunarak bu işlemi yapmalısınız. çünkü elektriğin vücuda girdiği anda ilk yaptığı şey kasları kasmaktır. kas terse kasılamaz yanl elinizin terse doğru katlanması mümkün değildir dolayısıyla o kasılma sırasında siz değen noktayı ordan uzaklaştırmış bile olursunuz. yanma sebebine gelince. dediğim gibi izlemedim ancak muhtemelen elinin iç kısmıyla dokundu. kaslar kasıldı el kapandı ve dolayısıyla elektrik olan yeri bırakamadı bu da üzerinden bir süre akım akması anlamına gelir. üzerinden akım akan herşey de direncine göre bir miktar ısınır. insan direnci de kendi kendini yakacak kadar ısınmaya müsaittir bu sebeple de maalesef vücut tutuşur ve yanmaya başlar.. Allah herkesi böylü görünen görünmeyen kazalardan korusun. İnsanlar da tedbir almadan ya Allah diyip kolları sıvayıp başlamasınlar bir işe..

şunu da eklemek istedim. insan kası o kadar kuvvetlidir ki istem dışı kasılmalarda (kramplar ve refleksif kasılmalar gibi) kasın, bağlı bulunduğu kemiği kırdığına şahit olunmuştur.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tırnakla elektrik kontrolu :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,689
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst