Tam Sinüs İnverter sorunu

lowespc

Üye
Katılım
21 Mar 2015
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
24
Öncelikle merhaba geçenlerde 600w gücünde tam sinüs inverter aldım kurdum herşey güzel fakat voltajı ölçtüğümde 240 çıkıyor 100w ampul bağlayınca 230 a düşüyor ben bununla elektrik kesintisinde kombi çalıştırmayı planlıyorum daha önceleri modifiye sinüs bir ups ile denediğimde kombinin kartı yanmıştı bildiğim kadarı ile kombiler voltaj konusunda çok hassas zararı olur mu acaba ?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Kombi kitapçığına veya atmadıysan ambalaj üzerinde etikette belirtiliri çalışma gerili aralığı 220-240vac gibi ise sorun olmaz.
 
Öncelikle merhaba geçenlerde 600w gücünde tam sinüs inverter aldım kurdum herşey güzel fakat voltajı ölçtüğümde 240 çıkıyor 100w ampul bağlayınca 230 a düşüyor ben bununla elektrik kesintisinde kombi çalıştırmayı planlıyorum daha önceleri modifiye sinüs bir ups ile denediğimde kombinin kartı yanmıştı bildiğim kadarı ile kombiler voltaj konusunda çok hassas zararı olur mu acaba ?

Merhaba.Elektrik kesintisi sıklıkla oluyorsa o zaman sadece kombi ups'sini direk bağlamalısınız,çünkü dijital türdeki kombiler için dalgalanmalarda,sık kesintilerde en sağlıklısı bu olur.Kombilerin iç yapısı voltaja,aşırı dalgalanmaya çok hassastır,sizin de dediğiniz gibi.

Ama cihazların üzerlerinde de yazdığı gibi 220-240 vac aralığında çalışma toleransı genellikle hep vardır.Ampül bir yüktür ve boşta olan inverter voltajının 10 volt ac kadar düşmesi normaldir.Bir de 100 watt akkor ampül omik (rezistif) bir yüktür ve bunlarla tasarruf ampülleri,elektronik devrelerde,vb. olduğundan daha fazla voltaj düşümü (Sizin inverter gücünüz 600 watt.'la sınırlı yani düşük güçlü bir güç kaynağı olduğundan) olur,bu da çok normaldir.Ama kombiye direk bu inverteri bağladığınızda ise bu düşme miktarı belki 3-5 volt ac kadar olabilecektir,emin olun ki.

220-240 vac sınırı cihaz üzerinde yazıyorsa hiç bir sorun yoktur,hatta 220-230 vac yazıyorsa da yine sorun yoktur,direk inverterle de çalıştırabilirsiniz,yeter ki inverterin verdiği bu voltajda gidip-gelmeler (aşırı dalgalanmalar) hiç olmasın.Kolay gelsin.
 
bir başka deneme yaptım 250w lık bir nem alma cihazı bağladım ilk başta 190 voltlara kadar düşüyor sonra ise 280 v oluyor ama cihaz calışıyor

Çıkış voltajı hiç sabit olmuyor 5-10 v arası oynuyor
 
280 volt çok yüksek bir değer.

Ya cihaz sıkıntılı yada ölçü aletiniz. 220 voltluk elektronik bir cihaz 280 voltta çalışacağını sanmıyorum.

Şu cihazınızın markasını modelini bir öğrensek iyi olur düşüncesindeyim. Adı sanı duyulmamış bir ürünmü? Gerçekten tam sinüs mü eminmiyiz çıkış sinyalini ölçmek lazım. Bazen sinyal şekli bozuk ise piklerde 280 voltu bulabilir. ölçü aletimizde bu pikleri ölçümlüyor olabilir.
 
inverter bu çinden aldım 73 dolara yorumlarında herkes iyi şeyler yazmış güvenip aldım acayip şeyler çıktı ortaya
 

Ekli dosyalar

  • IMAG0538.jpg
    IMAG0538.jpg
    319 KB · Görüntüleme: 28
Biraz baktım marka güzel bir markaya benziyor. Ama elinizdeki orjinal ürünmüdür yoksa klon mu bilemedim.

Çıkışa paralel atıyorum 400 nF 400 v ve bu kondansatöre seri bir akım sınırlama direnci takılarak belki biraz çıkış stabilleştirilebilir. Ama ölçü aletiniz pikleri ölçüyor olabilir. Gerçekten tam sinüs mü osiloskopla görüntülemek lazım.
 
teşekkürler bu haliyle kombide denemek pek mantıklı değil sanırım en iyisi satıcıyla irtibata geçmek
 
Merhaba.Evet,kesinlikle uygun değildir,sakın denemeyin.Kombide girişte smps besleme varsa onun besleme girişi toleransı genellikle 165-265 vac arasıdır,en üst sınırı aşıyor gördüğünüz gibi.Normal (klasik) trafolu besleme trafosu ise bu sınır daha dar olur,kombiniz kolayca da arızalanabilir.

Satıcıyla irtibata geçip boşta,ilk yüklenmede,sonrasında ölçtüğünüz bu farklı ölçüm değerlerini söyleyin ve gerçekte de cihazın böyle olup olmadığını onlardan sorgulayın.Cihazdaki bir iç arıza yüzünden bu kadar değişik voltaj etkilenmeleri ancak bu şekilde de olmalıdır,kendi görüşüme göre.Yani inverterinizin ac voltaj çıkışı stabilitesi bir şekliyle bozuk gibi görünüyor.Kolay gelsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst