takometre olmadan motorun dönüş hızını nasıl görebilirim?

arkadaşım bu iş için birkaç öneri getire blirim sana ilk olarak birtane DELTA marka CTA4000 alıp buyımer tacometre cuanter olarak calışabilyor . Bu ürüne istersen bir endüktif sensör takıp devir bilgisi alabilirsin istersende bir encoder baglayarak istedigin devir bilgisini alabilirrsin.
 
ya takometre satan yerler varmı fuat adın da bi arkadas soruyor da.. :D
 
biz yatay paketleme makinalarında kullanıyoruz.motor miline veya kasnağa proximity switch monte edip cıkış sinyalini sanırım Enda idi kontrol cihazına gönderiyor.Dakikada kaç paket yapıldığı görülebilir yaklaşık olarak.Enda ile görüş yardımcı olurlar.
 
Enda ets762 devir ve hız ölcerle gerekliölcümleri yapabilirsiz başarılar
 
arkadaş senin sorunun bir sensör ve caunter ile çözülür.motor miline bağlayacağın yuvarlak bir sac parçasına dairesel olarak sensör çapından birz büyük delikler del. sensörü deliklere bakacak şekilde sabitle.çok uygun bir fiyata bulabileceğin bende aynısını kullandım hatta onlarcasını emks marka bir sayıcı ile hatta bunu kalibre edebilirsin.ben elektrikçi vede elektronikçi değilim ama kendi çabamla çözdüm bu işi. çok kolay.veya uğraşmak istemezsen piyasada lazer veya mekanik sayıcılı cihazlar car.lazer olarak ölçüm yapacağın bir yere reflektör bant yağıştırıyorsun hepsi bu kadar.kolay gelsin.
 
arkadaş sana en basit çözümü yazıyorum görsel olarak hızı ölçebilirsin hemde sisteme fiziksel olarak hiçbir bağlantı yapmadan piyasada stroboscop takometreler var ışık çakmasıyla devir ölçüyor...
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,849
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst