Switch ile enversör nasıl yapılır?

ertu02

Üye
Katılım
1 Haz 2010
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba arkadaşlar switch ile enversör yapmaya çalıştım ama motor hep aynı yönde dönüyor.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Nasıl bir yol izlediniz, motor, tek fazlımı üç fazlımı. Çalışma şartları nedir.
 
hocam motor monofase sadece palanga düzeneği var. Hareketli palanga switvhlerden birine değince motor yönünü değişecek.
 
Motor, bildiğimiz standart monofaze motormu,iki ayrı sargısı olan vinç motorlarındanmı,Sıvıce değince, hemen ters dönecekmi, bir kaç sanıye durupda mı ters dönecek.Hemen dönerse, mekanık aksama zarar verebılır.Ters döndukden sonra, nasıl duracak, devır daımmı yapacak, alt sınırsa stopmu edecek, startı nasıl verıyorsunuz.
 
hocam motoru dc, kondansatörle çalıştırıyoruz.swich e değince 1-2 saniye sonra dönecek
*motor kontaktöre bağlı 1.swich kontaktörü çalıştırınca saat yönünde 2 swtich mühürlemeyi açacak saat tersi yönünde dönecek. Bana bu düzeneğin kontak şeması lazım.
 
Dc.motor kondansator lu olmaz.motorunuz monofaze motor.geri dönünce stop edecekti. Startı nasıl veriyorsunuz. 0-1 anahtari, stop start butonları. Sorunuza karşılık soru çok. Lütfen konuyu iyi anlayın sorun bir kerede sorun ve cevap bekleyin.
 
anladım hocam.Şöyle;

dc motora ac veremeyeceğimiz için kondansatör bağladık. ana şalter açıldığı anda bu düzenek hemen çalışmaya başlayacak ve motor bir yönde dönecek 1.switch değdiğinde motor ters yönde dönecek.
 
Motorunuz universal tiptir matkap anahtarı tarzı yapıya ihtiyacın var, yapısını incele bunlarda sargı ve kömürlere giriş sırası değişerek yön değiştiriliyor.
 
En iyisi, sen motorun resmini çek koy.Dc motora kondansatör ılave etmekle Ac de çalışmaz.Olsa olsa, ac, köprü dıyot/ dogrultmaç koyarak dc ye çevirerek DC motoru çalıstırabılırsın.
 
Enversör ün içinde grup switchler var.sen switchlere tek basıyorsun enversörü döndürünce hepsi birden basıyor.büyük ihtimalle bağlantıda 1 karışıklık olmuştur gözden geçir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst