Susturan, kusturan ve daha fazlasını yapan 5 silah

elektrofizikci

Usta Üye
Katılım
30 Haz 2007
Mesajlar
1,185
Puanları
181
Yaş
39
Bilim-kurgu değil, gerçek!

Susturan, kusturan ve daha fazlasını yapan bu 5 silah, bilim-kurgu değil, tamamen gerçek!
Bu 5 silah, Star Trek'ten fırlayan bir ışın kılıcı gibi görünmeyebilir ancak tamamiyle gerçek. İşte bilim kurgu filmlerini aratmayacak 5 gerçek silah.
1. Konuşmayı susturan silah
Hakkınızdaki düşüncelerini artık duymak istemediğiniz ve susturmak istediğiniz bir kişi düşünün. Yukarıdaki silahı alarak, ona yöneltip tetiğe bastığınızda, bu kişi artık susacak.
Japon araştırmacılar tarafından tasarlanan silah, üzerinde bir mikrofona sahip ve 30 metreye uzaklığa kadar söylenenleri duyabiliyor. Cihazın üzerindeki hoparlör, sesinizi 0.2 saniye gecikmeyle tekrar çalıyor. Bu ise karşınızdaki kişinin kafasını karıştırarak susmasına neden oluyor.
2. Kusturan ışın
ABD donanması, 2007'de Invocon adlı bir şirketle kurbanlarının dengesini bozan ve kusmasına neden olabilen bir silah geliştirmek üzere anlaşmıştı. Silahın duvarları bile geçebilen dalgaları, kişinin duyma ve denge hislerini ciddi biçimde etkiliyordu. Silahın etkileri, pek de şanslı sayılmayacak bir kişi üzerinde başarıyla denenmişti.
3. Ağrı ışını
Active Denial System (ADS) olarak bilinen ağrı ışını, ABD ordusu tarafından geliştirilmiş. Silah, Mikrodalga fırınından çıkan dalgalara benzer yüksek güçlü dalgalarla inanılmaz bir ağrı hissi oluşturabiliyor. Araçların üzerine tabakalar halinde yerleştirilen dev Silah, Haziran 2010'da Afganistan'a gönderilmeiş, ancak bir ay sonra kullanılmadan geri çekilmişti.
Silahın Silent Guardian adındaki daha küçük bir sürümü ise Raytheon adlı şirket tarafından geliştiriliyor ve kanun yetkilileri tarafından kullanılıyor.
4. Akıl kontrol silahı
Rusya başbakanı Vladimir Putin, geçtiğimiz günlerde insanları zombiye benzer bir hale getiren bir silah meydana getirdiklerini itiraf etmişti. Rusya'nın akıl kontrol silahı, elektromanyetik radyasyonla hedefin merkezi sinir sistemine saldırıyor ve toplu denetim amacını taşıyor. Rusya, silah hakkındaki bilgileri gizli tutuyor. Silahın etkilerinin ise geçici olduğu umuluyor.
5. Yolunu bulan kurşun
ABD Sandia Ulusal Laboratuvarları, herkesi bir keskin nişancıya çevirecek bir kurşun geliştirmişti. 4 inçlik cisim, yanlarında bir darta benzer kanatlara sahip ve siz hedefi lazer ile işaretlediğiniz sürece kurşun, gitmesi gereken yöne kendiliğinden yöneliyor

Bilim-Kurgu Değil, Gerçek! / ON ALTI YILDIZ
 

Forum istatistikleri

Konular
128,159
Mesajlar
915,545
Kullanıcılar
449,912
Son üye
mavilacivert11

Yeni konular

Geri
Üst