superonline nin döşediği fiberoptik kablolar

fiber optik kablo anahatlardan özel logarlardan istenilen sitelere yani dagıtım yapa bilecek bir santral kuruluyor bu santralden cat5 ile her bir itemci modeme hat cekiliyor. ve modeme baglanıyor. standart 10mb en yüksek 500mb baglantı imkanına sahip olunuyor.
2 iki yıldır kullanıyorum göderme ve alma hızı ttnet'e göre çok yüksek. yazın bir cok yere taşeron olarak baglantı yaptık .
 
belli açıdan fazla bükemiyorsun.içinde çok sayıda kılcal kanal var.ek yapamıyorsun.sadece fiber optik kablo aracı diye donatılmış bir araç var onunla tamiri eki yapılabiliyor.çok pahalı.dışı aliminyum sert bir tabaka ve en dışı lastik kaplı.modemi ayrı veri hızı çok yüksek.türkiyede ilk denendiği yer telekomun kırklareli merkez-kofçaz hattı idi.bir köyde av tüfeği ile vurulan kabloyu tamir için günlerce uğraşmışlardı.artık günümüzde kabloyu bulmak da bağlamak da kolaylaştı diye biliyorum.geçen hafta da botaşın doğalgaz hattından veri almak için rusyadan burgaza kadar döşedikleri f.optk kablolamayı tesadufen gördüm.

üstünkörü bilgilerim böyle.saygılar
 
hızı yüksek ttnet göre. ama kablonun eve gelmesi çekilmesi dert olabiliyor işi yapan elemanlar hem bilgisi yok hem de yeteneği işi yaptırcak iseniz kesinlikle elemanın başından ayrılmayın derim.
 
fiber optik kablo anahatlardan özel logarlardan istenilen sitelere yani dagıtım yapa bilecek bir santral kuruluyor bu santralden cat5 ile her bir itemci modeme hat cekiliyor. Ve modeme baglanıyor. Standart 10mb en yüksek 500mb baglantı imkanına sahip olunuyor.
2 iki yıldır kullanıyorum göderme ve alma hızı ttnet'e göre çok yüksek. Yazın bir cok yere taşeron olarak baglantı yaptık .

ekim fiberoptik kablo döşeme konusundaki taşeron firmalar hakkında bilgin varmı bana bunların bir kaç tanesinin isimlerini yazabilirmisin
 
fiber optik ek ve sonlandırma hakkında bilgi edinmek isteyen olursa yardımcı olurum
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst