su pompa motoru calısmıyor

Katılım
26 Ocak 2008
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
39
4kw gucunde 220 volt ile calısan bir su pompa motoru otamatık olarak su basıncına gore devreye gırer ve cıkar ancak farklı bolgelerde calıstıgı ıcın voltajların cok dusuk gelmesinden dolayı (190) motor kalkıs yapamamaktadır. bunun ıcın ne yapmam gerekır yardımcı olursanız tesekkur ederım.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Bununla ilgili sanırım emin olmamakla birlikte bişey yapamazsın.ama aklıma şöyle bir şey geliyor biz eskiden voltajın düşük oldugu bölgelerde otomatik regülatör takardık 140 v kadar düşen enerjiyi otomatik olarak 220 v a kendi ayarlıyor yada yükselirse yine kendi düşürüyor. tabi bunların belirli kw olanları var.




Giriş Gerilimi AC 160-250V
Giriş Frekansı 50 Hz
Çıkış Gerilimi AC 220V
Çıkış Frekansı 50 Hz
Dalga Şekli Tam Sinüsoidal
Verim %97
Regülasyon Hızı 80 Volt/sn.
Hassasiyet %1-%5 arası
Çalışma Sıcaklığı -55C / +60C
Standart Güçler 1;2;3.5;7.5;10;12.5;15;20;25;KVA
 
bencede regulator kesin cozum olur ama senin motorun nasil yuzeysel mi dalgic mi ve 3 faz mevcut mu bu motoru kullanacagin yerde ona gore bir cozum bulmak daha mantikli eger uc faz mevcut ise bence 3 fazli bir motor al hem daha iyi su alirsin gerci bu seferde kullandigin su yeterli mi o problem ortaya cikacak
 
Eger su an regulator alma sansiniz yok ise, ve deponuzda hazir bosta bekleyen daha kalin kesitli kablonuz var ise, kesidi buyutmek gerilim dusumunu yenmek icin cok basit ve ekonomik bir cozum olacaktir.
(Kablo kesidinizi ve mesafenizi ogrenebilirsek iyi olur ) ... Saygilar
 
Slmlar arkadaŞlar ben ÖĞretemenİm ve ÇİftÇİlİkte yapiyorum ayni zaman aklima gelen bİŞeyİ sormak İstedİm benİm sondaj kuyusunda 10 kw dalgiŞ pompa ÇaliŞiyo ve cok memnunum elektİrİk olmayan bİr bÖlgede bu dalgiŞ pompayai ÇaliŞtirabİlecek dayanik gÜÇlÜ ve ekonomİk bİr jenaratÖr varmidir dÜzenlİ olurmu acaba sİmdİden teŞekÜrler sİzden alacam fİkİrlerle gelecek yili bunu uygulamaya geÇİrmeyİ dÜŞÜnÜyorum
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst