Stm32 geliştirme kartı ile endüstriyel makine yapımı

bekdil

Üye
Katılım
24 Ocak 2019
Mesajlar
64
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba herkese,
yeni mezun mekatronik mühendisiyim yeni bir işe girdim ve bana fikir verebilecek kimse yok.
Stm32 geliştirme kartıyla 2 adet 24 v Dc redüktörlü motor,1 adet su pompası ve 20 ye yakın sensör kullanacam ayrıca application uygulamasıyla da kontrol sağlayabilir miyim
ayrıca böyle bir geliştirme kartıyla endüstriyel bir ürün veya seri üretime geçiş sağlasam problem yaşarmıyım devre tasarımı konusunda bilgim sadece malzemelerin ne işe yaradığı okulda gösterilen yani stm32 de de pek kodlama bilgim yok ama bir şekilde halletmeye çalışcam bana yardımcı olur musunuz tecrübeli abilerim
Anlatım bozukluğu için özür dilerim
 
Bu kartlarla istedigin hemen hemen herşeyi yapabilirsin.
Besleme ve giriş çıkış izolasyonları sagladınmı hiçbir sorun olmadan sanayidede kullanabilirsin.
Binlerce ürün üretmeyeceksen bu kartları kullanmak daha pratik.Neredeyse chip fiyatına kart alınabiliniyor.Boşyere usb soket,regüle devresi,osilatör devresi vs ile ugraşamış olursun.Fazla profesyonel bir ürün olmaz ama işini görür.Ben bu şekilde iki ayrı makina için kart dizayn ettim ve sorunsuz şekilde çalışıyorlar.
Öncelikle yazılım konusunda kendini geliştir.Kısım kısım yapmak istediklerinin programını yaz ve test et.Ardından hepsini birleştirip ürün elde edebilirsin.C veya C# biliyorsan yapılmayacak hiçbirşey yok.
Hemen hemen her konuda youtubede videolar var,onları seyret ve uygula.
Kimse sana bütün uygulamayı yazıp vermez ancak takıldıgın yerleri burdan yaz herkez elinden geldigince yardım eder.
Kolay gelsin,yolun açık olsun.
 
Endustriyel ortamlarda kullanilacak elektronik kartlarin ve diger tasarimlarin gurultulere karsi duyarsiz tasarlamalari gerekir.

Hazir kartlarla cok basit bir proje yapip deneyin ve mesela kaynak makinasi civarinda, pres civarinda, sik durup calisan motorlar yaninda calistirmayi deneyin. Bakalim sapitacak mi?
 
Stm32 nin arduino desteği var. Programlama bilgin yoksa oradan başla öğrendikçe HAL kitaplığı ve dtmcube ide ye geçersin. Sensörler hangi protokolle haberleşiyor. Farklı adresler alamazsa stm32 nin io pin sayısı yetersiz kalacaktır. Uygulama hangi yolla bağlanacak stm32 ye. Ben buna benzer birçok uygulama yaptım önemli olan flash ve ram boyutu, hız ve bacak sayısı yetiyor mu? Ona bakman gerekiyor. Seni suçlamıyorum eğitim sistemi böyle maalesef ama mekatronik mühendisinin yazılım ve devre tasarımı bilmemesi kötü bir durum. Kendine favori bir mikrokontrolör seç onda hem yazılım hem donanım tasarla. Evde hobi olarak yap öğren bunu. Stm32 olabilir mesela. Öğrendikçe yapılamayacak hiçbirşeyin olmadığını anlayacaksın.
 
Teşekkür ederim cevaplarınız için. O zaman ben stm32 bir mikrodenetleyici alıp öğrenmek için hem devre tasarımını öğreneyim hem de yazılımı. Peki Ustalarım bana önereceğiniz bir stm32 Mikrodenetleyici ve bunu programlamam için bir modul önerir misiniz çok oldum galiba ama birde kaynak ben bilgisayaranın başına oturduğumda bi anda başka şeylere dalıyorum o yüzden kitap ile çalışmam daha faydalı olur
 
Son düzenleme:
Biraz geç bir cevap ama STM32 ile çalışacak arkadaşlar için öğrenme aşamasında blue pill olarak adlandırılan STM32F103C8T6 kodlu işlemcinin bulunduğu kartı tavsiye ederim. Bu kart için internette çok sayıda örnek kodlama bulabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,175
Mesajlar
915,639
Kullanıcılar
449,936
Son üye
AsilOzgenc

Yeni konular

Geri
Üst