Step motorlar neden çok ısınıyor?

oaykac

Üye
Katılım
5 Eyl 2021
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
44
M542(Cwd556) Step Motor Sürücüsü (20-50 VDC) ile 3 ve 1 amperlik Nema 23, Nema 24 ve Nema 17 step motorlar sürüyorum. Sürücüden motorlara üstlerinde yazan amper değerlerini veriyorum. Sürücüleri tek bir 24 volt güç kaynağından (24V 350W 14.6 amper) ile besliyorum. Tüm motorlar aynı kaynağı kullanıyor ama toplam kullanılan amper güç kaynağının üçte ikisini geçmiyor. Motorlar çalışmaya başladıktan 5 dakika sonra, herhangi bir yüke binmese de, hatta sadece çalışır durumda motorlar el yakacak, tutulamayacak kadar ısınıyor. Motorlar paralel bağlı. (MAVİ+KIRMIZI: (A+) ; SİYAH+SARI: (A-) KAHVERENGİ+BEYAZ ( B+) ; TURUNCU+YEŞİL: (B-))

Bunun normal olmadığını biliyorum. Nerede hata yapıyorum?

Bu motorlar için yanlış sürücü mü kullanıyorum?
Motorların ihtiyaç duyduğu voltaj benim sürücüye verdiğim voltajdan düşük. Ancak sürücülerin motorlara kaç volt verdiğini bilemiyorum. Ben sürücüyü 24 volt ile besliyorsam, sürücünün de motorları bu voltaj ile beslediği anlamına mı geliyor?
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Surucunuzde sukunette akimi dusur secenegi varsa bunu aktif edin. Bu modda surucuye adimlama palsleri gelmediginde bir sure sonra motor akimlarini dusurur bu da isinmayi azaltir.

Eger dogru akim degerini sectiginiz halde motor cok isiniyorsa o motorun enduktansi cok dusuktur ve surucunun anahtarlama frekansi akimda asiri ripila neden oluyordur. Ripil artarsa anahtarlama frekansi sac malzeme icin cok yuksek oldugu icin demir kayiplarini artirir ve nuve isinir.

Farkli motorlar deneyin.
 
boştayken fren özelliğinden dolayı ısınıyor, bunun elektrikle alakalı pek fazla çözümü yok yada ben bilmiyorum. sürücünün enable özelliği varsa kullanmadığınızda pasif yapabilirsiniz.
 
Step motorlar donse de donmesede akim cekerler. Bostaki isinmayi ancak surucunun current reduce ozelligi varsa dusurursunuz ancak bu da tutma torkunu dusurur.

Enable girisi bu konuda biraz sikintili.

Surucusune gore 2 tip enable girisi var.

llkinde eneble aktif edilmezse surucu motor akimlarini keser ve motoru elle bile rahatca cevirebilirsiniz.
Fakat motor bu durumda yukun etkisiyle kolaca pozisyon kaybeder.

Ikinci tip enable girisinde enable girisi aktif edilmezse surucuye clk yollasan bile surucu motoru adimlatmaz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst