SSR Isı Kontrol Yardım

arkadasim bencede 1+8 SSR kullan kontaktör dayanmaz cok ariza yapar
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
arkadasim bencede 1+8 SSR kullan kontaktör dayanmaz cok ariza yapar

elktnmuh arkaaşım en doğrusunu söylemiş zaten ssr çıkışlı cihaza röle veya kontaktör bağlamak hem cihazın ömrünü yer hemde onu öneren arkadaşaın mesleki profesyonelliğini sorgulatır insana. 1+8 ssr en pratik çözüm. kolay gelsin arkadaşlar.
 
arkadaşlar ssr ile ısı kontrol yapmak istiyorum 1 adet ssr çıkışlı enda marka termostatla 8 adet ssr yi aynı anda açıp kapatmak istiyorum fakat termostatın çıkış akımı 8 adet ssr leri sürmeye yetmiyor araya kullanıcağım bir devre varmı sekizini aynı anda açıp kapamak için..

arkadaşım endanın hangi modeli birde kullanacağın ssr ne marka model...
yazarsan.belki yardımım olabilir..
 
Değerli arkadaşlar.Euorotherm marka 220 V 25 A yük beslemeli.İnput girişi 0-10 V DC. PLC den analog olarak beslenen solid state roleler var.Bunlarla 2000 wattlık iki adet infrared ısıtıcı besliyorum. PLC ekranından verimi %10 da düşürsemde ısıtıcılar aynı güçte çalışıyor hatta roleden 0-10 V giriş uçlarını çıkardım yinede ısıtıcılar çalışıyor. Bu olay rolenin bozulduğu anlamına mı geliyor.Birde bu roleler özellikle analog girişliler çok pahalı.Bunların tamiri mümkünmüdür ?
 
Aynen dediğin gibi arzalıdır. SSR yerine değişik cihazlardan kullan. CD atomation yada Euorothermin yüksek akımlı 0-10v sinyalle çalışan modelleri var. Bunlar thyristör bloklu.
 
Arkadaşlar 4,5 adet lazımdı ancak hazırda 2 adet 0-10 V sinyal girişli buldum.Kalanı için yaklaşık 2 ay süre veriyorlar.Aynı rolenin 4-20 mA girişli olanı var.Peki 0-10 voltu 4-20mA çeviren sinyal dönüştürücü ile kullanmam mümkün değil mi ve nereden bulabilirim
 
evet ya. ben de ogrensem ii olacak
 
8 ssr aynı anda devreye girip çıkacaksa bunların yerine tek bir tane güçlü ssr yada engüzeli bir adet 0-10v güç regülatörü bağlar geçerim.niye 8 ssr anlamadım.yok ben 8 yada daa fazla ssr kullanıcam diyorsannız emkonun esm4450 cihazını önericem.onda 2 ssr çıkışı var yani 4 4 bağlayabilirsiniz
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,905
Kullanıcılar
450,196
Son üye
Yılmaz Halil

Yeni konular

Geri
Üst