Solid State Röle teknik bilgi lazım

sizin motor sürücü devresine ihtiyacınız var bence.

solid state röleler sürülebilmek için belli miktarda d akıma ihtiyaç duyuyolardır sanırım. nasıl çalışıyolar iç yapılarını bilmiyorum ama. akımda gereklidir tahminimce.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Çok düşük akımlarda iletime geçebiliyorlar... İşim biraz acil olduğu için dc motor sürme devresine bakamadım...
 
bir opamla yapabilirsiniz bunu. tabi opampı 24 voltan fazla bir voltla sürmeniz lazım. rail to rail opamp olması lazım eğer single supply kullanacaksanız.

ama yinede diyelim 0- 24 volt skala aralıgında 5 volt ta iseniz veya 10 voltta röleyi hala süremezsiniz.


non inverting opam bakıniz.
 
Son düzenleme:
Ssr rolelerın kontaklari kuru kontak olarak kullanilamaz.girişinde voltaj olmalı
 
SSR nin modelini veya teknik kataloğunu paylaşır mısın?
 
Hocam bedokun bir modeline baktim ama simdi yanimda olmadigindan paylasamiyorum... giris kismina 0-10 v ile tetikleme verileni de var 500k vs potans baglananı da... kimilerinin cikisi oransal kimisi degil... ama tam kodunu hatirlamiyorum... resmini gonderdigim benim elimde olan urun... 500 k potans ile calistirabiliyom..
 

Ekli dosyalar

  • 1448735229637.jpg
    47.3 KB · Görüntüleme: 22
Yok ben bunu kullandim ama uygulamam icin uygun degil... benim cikis voltajim 0 ile 40 volt arasinda... haliyle bu 24v dan basliyor... analog kontrollu olanlar ise 90volttan basliyor...
 
Uzerinde 24-380V AC yazmasi sinyali 24 V tan 380 V a kadar oranlar anlamina gelmiyor. Uygulayacak oldugun voltaj bu araliklarda olmalidir anlamina geliyor.

Mesela;
24V AC uygulanir,
110V AC uygulanir,
220VAC uygulanir,

24V DC uygulanamaz,
400V AC uygulanamaz,

anlamina gelir.
 
Sayin malikenes... ama 24-380 olani oranlayabiliyorum... ucuna bir adet lamba 220 volt lamba baglayip bizzat denedim... resimde gordugun role gayet guzel calisti
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…