Solar panel ile akü şarjı

chief31t

Üye
Katılım
14 Tem 2009
Mesajlar
90
Puanları
1
Yaş
69
Merhaba arkadaşlar.
Elimde 3 adet 5.5 V 0.40 ma güneş enerji paneli var.Ben bunları seri bağlayıp elimdeki aküyü şarj etmek istiyorum.Bu işlem için güneş panelinin artı ucunu akünün artı ucuna gelecek şekildemi bağlamalıyım.ayrıca araya diod direnç gibi elemanlar koymalımıyım.konuyla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.hatta basit devre şeması yaparsanız memnun oluruz.hayırlı günler temennisiyle.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Doğrudan aküye bağlamadan önce,şarj regülatörü kullanmanız gerekir.Panel çıkışları,şarj
regülatörüne girmeli,regülatör çıkışı,aküye bağlanmalıdır.Bunun dışında,başka devre elema-
nı kullanmaya ihtiyaç yoktur.
 
hocam regülatör gibi eleman bulma şansım yok.ben ya doğrudan bağlayacağım ya da araya basit elemanlar bağlayarak bağlayacağım.bu bakımdan daha basit bir yöntem önerisi bekliyorum.
 
Regülatör bulma şansınız yok ise,bu işe hiç girmeseniz daha iyi olur.Regülatör olmaması
durumunda,gerektiğinde,şarjı kesme şansınız olmaz.İhtiyacınız olan regülatörü,internetten
100-150 tl ye temin edebilirsiniz.Takdir sizin.
 
3 tane 5.5v solar paneli seri bağlarsanız 16.5 volt yapar ve maksimum 0.4A veriyosa 5 adet 1n4001 diyotunu seri baglayıp aküye baplayabirsiniz akünüzün amperine göre şarj etme zamanı değişecektir.
 
solar panelın 16.5 volt yanlız bu panel max guneş gorduğunde bu değerı verır ortalama voltaj 12-14 volt arasında olur mevsıme gore değişsede buda akuye solar panelden gelen voltaj duşuk amperlı olduğu için zarar vermez piratıkte teoriyı karıştırmıyalım bu şekılde bağlantı her yerde var ustelık çinden gelen solar panellı cep telefonu şarj cihazlarında bu yontem var kuralını uygulamak gerekırse akuyu şarj edecek gerılımın 13.8 -14-1 volt arası olması gereklı burada akim yuksek olursa bu olmalı 50-100 mA lik devrelerde voltaj 13.8 uzerınde olması yeterlı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst