Solar Şarj Kontrol Cihazı ile Rüzgar Türbini Şarj Kontrol Cihazı Arasındaki Farklar

Katılım
22 Nis 2021
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
23
Merhaba, benim güneş paneli sistemim var şarj kontrol cihazı ile akülere veriyorum akülerden lexron akıllı inventer ile eve veriyorum. Bu sisteme rüzgar türbini de dahil etmek istiyorum sizce bunun için rüzgar türbini şarj kontrol cihazı mı almalıyım? Ya da inventere veya solar şarj kontrol cihazını bağlayabilir miyim?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Merhaba, rüzgar türbinleri alternatörleri bildiğim kadarıyla 3 faz ac çıkış verir. Bu da rüzgar türbini şarj kontrol cihazına girilerek dc12/24 volt gerilime dönüştürülür. Hem güneş hem rüzgar veya jeneratör girişi olan hibrit sistemlerde hibrit invertör kullanılır. Bir ara ben de geceleyin rüzgar türbini ile takviye yapmak için araştırma yapmıştım. Fakat geceleyin yeterli rüzgar esmediğini fark ettim. Eğer rüzgar şarj cihazı güneş paneli gerilimine yakın bir gerilim üretebiliyorsa solar şarj cihazı panel girişini bir kontaktörle türbine yönlendirebilen bir ilave yapılabilir. Ya da daha basit olarak uygun amper diyotla rüzgar şarj cihazı artısı panel girişine bağlanabilir. Eksi uç ortak olacak.
 
Bu noktada yüzeysel bilgim var ve bildiğim kadarıyla güneş panellerinde kullanılan şarj cihazları, rüzgar türbinlerinde kullanılamaz. Çünkü çalışma şekilleri farklıdır.

Bir güneş enerjisi şarj cihazı sadece aldığı enerjiyle aküleri iyi bir şekilde şarj etmek ve devreyi kesmek için tasarlanmıştır.

Ancak bir rüzgar türbini şarj cihazı aküyü şarj ettikten sonra, türbinden gelmeye devam eden enerjiyi farklı bir yük ile harcaması gerekir.
 
Rüzgar türbini şarj cihazı çok farklı. Fırtına ve aşırı rüzgar durumunda kanatların hasar görmemesi için uçları yüksek watt'lı dirençler üzerinden frenleme yapar, dönüş hızını kontrollü olarak yavaşlatır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst