sokak aydınlatması

elektrik25

Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
53
Puanları
1
uzun zamandır uğraştığım ve en sonunda yaptığım sokak aydınlatması yine sigorta attırıyor.kısaca şöyle anlatayım.

benim sokak aydınlatma hattımda yaklaşık 15 tane aydınlatma direği var.hatta elektrik verdiğimde hemen bağlı olduğu sigorta atıyodu.tüm bağlantıları söktüm ve yeniden bağladım,hattın elektriği panodan direk ilk aydınlatma direğinin içine gidip ordan dağılıyo.2 hat gidiyo biri düz gidiyo duvar dibinden biri sol taraf aydınlatmalara.bağlantılarını söküp komple elden geçirmiştim.tam 3 gündür hiç bi sorun olmadan çalışıyodu.2 gün önce şiddetli kar yağdı.akşam saat 6 da fotosele bağlı olan aydınlatma otomatik yanıyo ama saat gece 11 gibi bağlı olduğu ana sigortayı attırıyo.acaba kardan dolayımı oldu bsorun nedir

yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.saygılar.
otomasyon
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
merhaba arkadaşım
kablolarında kısa devre var gibi görünüyor.bir yerlerden su alıyor olmalı yağışta attığına göre.bence kablolarının bir ölçü aleti yardımıyla sağlamlık kontrolünü yap.
 
yagısla alakalı bir kısadevre olması muhtemel.fakat lambalar 5 saat yandıktan sonra atıyor demişşin.eger hatta kısadevre olsaydı anında sıgorta atardı.tesisatta kullanılan alıcılara uygun sigorta takılıp takılımadıgını bir kez daha kontrol et bence.
 
sokak armatürleri su almıştır
 
kardeş senin arıza armatürlerden falan değil kablolardan. ölçü aletiyle bu arızayı bulman çok zor. bir müddet bu şekilde idare edeceksin, bir müddet sonra sigorta atmalar sıklaşacak ve artık sigortalar kaldırır kaldırmaz atmaya başlayacak ancak bu şekil bulabilirsin. kısacası senin kablo su almış zamanla ark yaparak kablonu patlatacak. patlatınca arızayı ölçü aletiyle kolayca bulursun.. allah kolaylık versin. en gıcık olduğum arıza şeklidir.:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst