Sokak Aydınlatması

elektrik25

Üye
Katılım
30 Ara 2009
Mesajlar
53
Puanları
1
benim sorunum sokak aydınlatmalarıyla ilgili.uzun zamandır sorun olmayan aydınlatmalarda aniden sorun çıktı.hatta elektrik verdiğimde hemen sigorta atıyor.kaçaktan şüpelendim ve yaklaşık 15 tane direği gezdim ama direk diplerindeki girişlerden bi sorun görmedim.hatta kaçak varsa nasıl bulabilirim. bazı sokak aydınlatmalarında 2. bir hattın bağlı olduğunu gördüm ve elektriği ordan verdim 2 direğe faz geldi ama lambalar yanmadı nötr bağladım ama enerjinin ilk dağılma noktasında bir hatamı yaptım tam anlamadım.bağlantıları nasıl yapmalıyım biraz karışık çünkü direkten direğe bağlantılar gidiyor.direklerden birbirine elektrik çeksem olurmu yardımcı olursanız sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
merhaba ! hattı kontrol etmeniz için bir kaç yol var 1.elektronik bir ölcü aletiniz varsa ana dağıtım kablosunu ilk direkden itibaren direkleri ayırarak kısa devre kontrolu yapmak 2. sokak aydınlatmalarının enerjisini sağlayan yerden besleme kablolarını cıkartıp tek bir kabloya elektrik verip direklerden verdiğiniz kablo haricinde bir kabloda enerji olup olmadığını kontrol edip kaçak olup olmadığını bakıp kaçak varmı anlayabilirsiniz ve direkleri devre dışı bırakıp arızanın hangi direk arasında yada direkde olduğunu anlayabilirsiniz. Umarım anlatabilmişimdir Kolay gelsin.
 
teyleryan kardeş;yardımının çok tşk. bir kaç sorum daha olacak.
direğe gelen faz ve nötrü ölçmem yeterlimi bunları ölçerken ohm konumunu mu kullanacam bide yanlış anlamadıysam direkle bağlantısını kesip öyle ölçmemmi gerekiyor
 
teyleryan kardeş;yardımının çok tşk. bir kaç sorum daha olacak.
direğe gelen faz ve nötrü ölçmem yeterlimi bunları ölçerken ohm konumunu mu kullanacam bide yanlış anlamadıysam direkle bağlantısını kesip öyle ölçmemmi gerekiyor

Faz nötr ölçmen yeterli değil. ohm konumunda ölçmen gerekir. Burada dikkat et kablolarda enerji olmasın. Cihazı yakarsın.

Tavsiyem ortadan bir yerden ayırabiliyorsan direkleri iki grup halinde ölç. Hangi tarafta sorun görürsen o tarafa yönelirsin. Bu şekilde iş yapma süreni oldukça kısaltırsın.

Ancak asıl yapman gereken megger ile ölçmek. Bu şekilde kesin çözüm bulursun. Çünkü sorun direkler haricinde kablolarda da olabilir. Veya tıoprak kaçağı vs olabilir.

İyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst