Sokak aydınlatması kablosunu kesmek

hardal8

Üye
Katılım
29 Nis 2016
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
43
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle elektrikten anlamadığı belirteyim. Sorunum şu; sokakta tam odamın camının hizasında elektrik direğine (hani şu tırmanmak için basamakları olanlardan) montajlanmış bir sokak aydınlatması var. Bu ışık direk odanın içine giriyor ve geceleri odayı aydınlattığından rahatsızlık duyuyorum. Odanın içinde sanki 5 watlık tasarruflu ampul yanıyor. Belediye'ye başvurdum ancak çözüm olamadılar. Acaba diyorum ki bu direğe çıkıp bağlantı kablosunun bir kısmın kessem elektrik çarpar mı? Bu kablolar uzaktan bakınca sarım sarım, tek bir parça olmayanlardan gibi görünüyor. Tutma yerleri plastik olan bir yankeski ve eldiven giyersem elektrik çarpar mı? Kabloyu komple değil o sargılarındaki bir tane kablonun ucunu kessem bir riski var mı? Farkındayım konu biraz değişik ama aklıma başka çare gelmiyor. Ben de 7 metre direğe çıkmaya hiç meraklı değilim. Riskleri nedir yanıtlarsanız memnun olurum.
http://forum.donanimhaber.com/m_116471019//tm.htm#
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
kamuya ait bir yapıya senin müdahale etmen suçtur.
bulunduğun yerdeki elektrik işletme müdürlüğüne bir dilekce ile muracat et.
yapmazlarsa sen perdelerini kapat. en pratik çözüm.
 
perdeler kapalı halde durum böyle zaten.
 
Bencede sorunu yasal yollarla aramalisin...direge cikip lambanin kablosunu kesicem diye hayatini riske atmak da nedir..!!..soyledikleriniz cok ama cok sacma!..
 
bende aynı sorunla daha evvel karşılaştığım için seni anlıyorum,belki şöyle yapabilirsin direkteki lambanın bağlantı yerini gevşetip yönünü çevirebilirsin ,yada dilekçe vereceksin arkadaşların dediği gibi,bunlar da olmadı ise hiç riske girme direğe çıkıp eline bir sapan al onunla lambayı kır :) yenisini takmaya tek den geldiklerinde ise yönünü çevirmelerini isteyebilirsin
 
yazdıklarım sanırım anlaşılmıyor. dilekçe verdim, e-mail attım ama 2 ay oldu gelen giden yok. Ben de biliyorum bunun uygun yol olmadığını. Evin içinde ışık yakarak uyuyun belki beni bir nebze anlarsınız.
 
sokak lambaları toplumun yaralanması için belirli proje uygulamasıdır. zorunludur.
senin isteğin yoldan geçen araba ses yapıyor uyuyamıyorum bu yol kaldırılsın veya yol kapatılsın gibi.
çünkü her nimetin bir külfeti var
 
direğe yalınayak çıkın. vücudunuz nemli olsun mümkünse duştan yeni çıkmış halinizle. kablonun bir ucunu keserken diğer elinizle sıkı sıkı direğe tutunun. lambada söner,sizde sönersiniz toplumda kendi şahsi çıkarı konforu için kamu malına zarar vermek isteyen bir bencilden kurtulur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,149
Mesajlar
915,479
Kullanıcılar
449,893
Son üye
bozwolf

Yeni konular

Geri
Üst