Sokak Aydınlatma Bağlantısı

teknikerim

Üye
Katılım
31 Ocak 2008
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
39
direkde yanan sokak lamabalarının kabloları nasıl baglanır kontaktörlere bi yardımcı olurmusunuz
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Soruyu biraz açarmısınız, sokak aydınlatmasını fotosel röle ilemi çalıştırmak istiyorsunuz ? Kontaktörle derken neyi kastediyorsunuz ?
 
TEKNİKERİM arkadaşım sokak aydınlatmaları genelde fotosel rölelerle olur kontaktör derken neyi kastettin anlamadım ama sokak aydınlatması için fotosel röle ile birlikte kontaktör de kullanabilirsin.röle bağlantısı üretici firmanın ürün bilgisinde belirtilir.
 
Her lamba için bir fotosel röle çok pahalıya mal olacağı için, Fotosel rölenin normalde açık kontağıyla bir kontaktör tetiklenir. (Aydınlık ayarına göre hava kararınca) rölenin kontağını kapamasıyla beraber kontaktör çeker ve kontaktörün çıkışına bağlı olan lambalar yanar. Bu uygulama ile hem fazlara eşit dağılım yapılmış, hem de bir sürü röle ve göz masrafından kurtulmuş oluruz.

fotosel_role.jpg
 

Ekli dosyalar

  • Entes Fotosel Röle PDF.pdf
    36.3 KB · Görüntüleme: 34
bence eger fazla akım çekmeyecek isen fotosel rölesinin normalde açık kontagı kullanılabilir.fiyat uygunlugu için...
iyi çalışmalar...
 
Arkadaş,lambaları fazlara eşit dağıtarak kontaktör çıkışına bağlarsın.Uygun kontaktörü seçmelisin.Devre çıkışına siorta veya şalter koyarsan kabloları burayada girebilirsin.Otomatik olarak fotosel rölesi kullanabileceğin gibi,zaman saati veya yeni yeni kullanılmaya başlayan il koduna göre saati kendi ayarlayan meridyen röle ve astro röle de kullanabilirsin.
 
arkadaşlar fotoselli rölelerde gözün arızalı olup olmadığını nasıl anlarız.teşekürler.
 
genç arkadaş herseyi ile cizmiş olayı her yerdede bu böyledir.
 
arkadaşlar fotoselli rölelerde gözün arızalı olup olmadığını nasıl anlarız.teşekürler.

Gözün görevi ortamdaki ışık şiddetini algılamak ve belirli bir ışık şiddetinin altında kontakları değiştirerek röleyi tetiklemektir.Dolayısı ile gözün önünü kapat (ışık gelmeyecek şekilde) roleyi devreye sokarsa çalışıyor demektir.

Not: Bazı roleler anında kontak değiştirir bazı roleler gecikmeli kontak değiştirir.O yüzden bir müddet beklemen gerekebilir.

Selamlar ,saygılar.
 
peki arkadaşlar fotosel ollmadan lamları direk göze baglasak çalışmazmı ?? yada tek bi gözden 10 tane sokak aydınlatması olsa tek bi göze paralel baglasak çalışırmı yoksa çokmu yük biner detaylı bilgilerinizi alabiilrimiyim şimdiden teşekkürler...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,705
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst