Soft Starter ile Y/Ü Yol Verme

ESt. kımseden saygı beklemıyorum ama, daha ne yazdıracağını bılmeyen, öğretmenlerden, ne yazdıgını okumayan anlamıyan, gerı dönüp , öğretmenım ne demek ıstedın bu yazdıgım doğrumu demeyen öğrencılerden tırtıgımı nasıl anlatacağımı bılemıyorum.
Bız okullarda teknıkden önce türkçe ve ımla öğretmemeız lazım, buna eminim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Belli ki hoca sınıfın konuya hakimiyetini ölçmek için kelime oyunu yapmış, okulda okuyan biri de henüz bunlara hakim olmayabilir, yardımcı olmaya çalışayım. Yıldız üçgen yol verme kalkış anındaki yüksek akımlar sebebiyle yapılır, bu sebeple motor önce kontaktorler aracılığıyla yıldız bağlanarak daha düşük akım çektirilir, kalkistaki zorluk atlatildiktan sonra da yine kontaktorler aracılığıyla üçgen bağlantıya çevrilerek normal çalışması gereken düzene geçer, ancak zaten soft starterler bu kontaktorlu zaman saatli vs. yapıdan kurtulmak amaçlı bağlanır yani soft starter bağlanan motora yıldız üçgen sistemi kurmaya gerek kalmaz.Motor sağlamlık kontrolü ise bunlardan tamamen farklı bir konu olup, sargı dirençlerini ölçerek anlaşılabilir, bunun için motor uçları kontaktorler ya da soft starterdan sökülüp sargı direnclerinin birbirleri arasında ya da govdeyle arasında direncleri ölçülür, detayları lazım olursa takildigin yeri sorabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst