Soğuk hava deposu

desibel1

Üye
Katılım
15 Kas 2008
Mesajlar
78
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar çalıştığım iş yerinde soğuk hava deposu ekovat 380 volt 2 hp r404 gazlı sorun istenilen dereceye -0 dereceye gelmiyor kontroller sonucu kondanser kirliliğinden dolayı yüksek basınca kalmış sistem den biraz yag dışarı attım ekovatta yag kalmışmıdır filtresi expeşın valf defiştirdim ekovat basıncı normal vakumladım gaz bastım tekrar sogutma zayıf kalıyor sert degil başka ne yapabilirim

Sent from my SM-N910C using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
yağ eksildiğinde yeteri kadar değilse kompresorunuz hasarlanır yatak sarar. Varsa kompresor govdesinde gozetleme camı ordan seviyeyi kontrol ediniz.

bir soğuk oda neden soğutmaz ihtiyacı kadar akışkan dolaşmıyorsa soğutmaz.

gaz akışınızı kısan bir tıkanıklık yada dryer txv v.s. Var demektir. Bunların kontrolunu yapınız.

404a gazı hatırlamıyorum ama karışım mı yoksa saf gazmı bakmalıyım. Gaz şarjı yaparken likitmi gaz fazındamı şarj yaptınız? Şu anki emiş ve basma basıncınız tam olarak kaç psi yada bar? Yazar mısınız. Birde ısı transferide önemli. İçeride iç fan tam çalışıyor mu ? İç ortamda mallar hava hareketini engellemeyecek şekildemi istifli?

kolay gelsin.
 
Serkan_48 kardeş komprasör de gözetleme camı yok drayer degişti expeyşın degişti komprasörün emiş tarafından likit gaz şarj yapıldı basınç ta 55 psı fanlar çalışıyor mal istifinde
Problem yok acaba kondanserden ve evapratör aşırı yagdan dolayı yeterli soğutma yapmıyor olabilirmi ilgi ve alakan için Teşekkürler

Sent from my GT-N5110 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
55 psi r404a için -7 derece yapiyor. Donuste soguma var mi ? Sanki biraz gaz eksik gibi +4 derece bir oda icin.

Genlesme valfi ve orifiz dogru degilmi? Kondenser verimli sekilde calisiyor mu? Likit sicakligi nedir? Olctunuz mu?
 
Serkan_48 kardeş dönüşte sogutma var kondanser normal çalışıyor orifiz 2 numara ama karlanma zayıf eksi bire ayarlı sogutma sert degil daha önce komprasör freon 22 gazlıydı daha sonra komprasör arıza yapınca komprasörün freon 404 gazlıya çevirmişler sistemdeki yag kalıntıları saglikli çalışmasını engellermi acaba

Sent from my GT-N5110 using KontrolKalemi.Com Mobil mobile app
 
Eğer yağ blokajından şüpheleniyorsanız,

1- Evaporatörde genleşme valfini sökünüz.
2- Kompresör emiş basmasını ayırınız.

iç ile dış ünite arasında kot farkı var ise yukarı kottan aşağı doğru azot gazı basınız. Alt kottan dışarı atınız. Yüksek basınçlı yüksek debili azot gazı blokaja neden olan yağı ittirerek ucu boşta olan hattan dışarı çıkacaktır.

Yağı ittirmeyi kolaylaştırmak ve sistemi temizlemek için eskiden Freon 11 kullanırdık. Artık bulunmuyor diye biliyorum. Bunun yerine karbon tetra klorür kullanıldığını duydum. Ne derece sağlıklı bilmiyorum. Yada soğutma malzemeleri satılan yerlerde sistem temizliği için farklı ürünler olabilir.

Belkide sadece azotla sistemi temizlemenizde yeterli olabilir. Ben temel bilgi olsun diye yazdım.

Not : Azot gazı ile çalışacaksanız lütfen kullanımına dikkat ediniz dik taşıyınız regülatör kullanınız. Kullanımını bilmiyorsanız bir bilenden destek isteyiniz.

Kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst