Sizce İnsanlık Gelişiyor mu?

EEE77

Üye
Katılım
16 Eyl 2011
Mesajlar
5
Puanları
1
Sizce bu kadar bilimsel ve teknolojik gelişmeye rağmen neden dünyadaki her bir insan insan onuruna yakışır bir şekilde yaşayamıyor? İnsanlık ilerliyor mu yoksa geriliyor mu? Bir gün gelipte insanlar hakettikleri gibi yaşayabilecekler mi sizce yoksa birileri birilerini hep sırtlarında taşımaya devam mı edecekler??? Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum arkadaşlar...
 
Para için yapmayacağı hiç bir şey olmayan insanlar topluluğu yaşadıkça, kapitalist ve sömürü düzeni sona ermedikçe hak,adalet ve insanlıktan bahsetmek mümkün değildir.

Everybody need somebody. (Herkes birilerine ihtiyaç duyar.)
 
bilim ve teknoloji sadece insanların günlük yaşamındaki zorlukları ortadan kaldırmak için gelişiyor diyebiliriz. insanların onurunu etkileyen bir durum değildir. insan gerçekten onurluysa son model bir arbaya da binse bir yoksula yardım eder hiç arabası olmasa da bir yoksula yardım eder. kendini büyük görmez. kendi gücünün sadece Mevlanın verdiği kadar olduğunu bilir.insan gerçekten Allah a inanıyorsa ve hesap gününe inanıyorsa dünya malı için, teknoloji için, bilim için, para için insanlara zarar vermez...
 
Ellerindeki güç arttıkça içerisindeki insan ölüyo nedense..
 
Teknoloji gelişiyor...
İnsanlık geriliyor...

Bence Teknoloji kendi kendine gelişemez İnsanlar geştikçe teknolojiyi daha iyi kullanmasını öğreniyor. Tabi bu gelişimler bu konuda gelişim kateden insanlar dışında ki kalan kullanıcı kısmını Tembelleştiriyor.


---------------
Teknoloji üretmemize imkan sağlayan bedensel özelliklerimiz bunlarla da sınırlı değildir: İnsanlardaki kuvvet ve güç geliştirilebilir niteliktedir. Gücümüzü ve becerilerimizi, kullandığımız alete göre ayarlayabiliriz. Vücut ölçülerimiz ve duyu organlarımızın özellikleri de buna dahildir. Mesela, çok daha küçük ve zayıf bir bedenimiz olsaydı ya da işitme kabiliyetimiz daha kısıtlı olsaydı, birçok teknolojik ürünü geliştirmemiz imkansız hale gelirdi. Hastalıklara karşı direncimiz (savunma sistemimiz) ve gün içindeki uyku gereksinim miktarı bile, teknoloji üretme düzeyimizi etkileyen bedensel unsurlardandır. Parmak uçlarımızdan gözlerimize, kaslarımızdan kemiklerimize kadar, mükemmel olarak tasarlanmış bir bedenimiz var. Yüce Rabbimiz'in bize bahşettiği bu beden, bize düşünebilme ve düşündüklerimizi uygulayabilme imkanı veriyor.
Yeni bir şey tasarlama, icat etme isteği ve yeteneği, sadece insana özgüdür. Cisimleri algılama hızımızdan, uyarılara verdiğimiz bedensel tepkilere kadar tüm fiziki yapımız, teknoloji üretmeye uygun bir tasarıma sahiptir.http://www.populerbilgi.com/genel/insan_teknoloji.php#_edn1 1 Peki, “Bedenimizin teknolojik ürünler yapabilecek bir yapıda olmasını sağlayan nedir?”
Bu sorunun cevabını bulabilmek için, şöyle bir etrafımıza bakmak bile yeterlidir. Herhangi bir canlıyı düşünecek olursanız, doğadaki tasarımların, yaratılışın en büyük delillerinden olduğunu fark edebilirsiniz. Bu tasarımların sayısı o kadar çoktur ki, yaratılışı inkar edenler, bu durumu nasıl açıklayacaklarını bilememektedirler.http://www.populerbilgi.com/genel/insan_teknoloji.php#_edn2 2 Ayrıca, bilimsel gözlem ve araştırmalar, her gün doğada keşfedilen yeni bir tasarımı haber vermeye devam etmektedir.
ALINTI
----------------
Yaratıcılık insanın en temel özelliklerinden biridir. İnsanın kendi doğasından beslenen bu yaratma isteği mühendislik mesleğinin ve bunun sonucu olarak teknolojideki gelişmelerin ana sebebidir. Hemen her fırsatta kullandığımız teknoloji sözcüğü, sanat ya da beceri anlamına gelen yunanca "Techne" ve bilim ya da çalışma anlamına gelen "Logia" sözcüğünün birleşmesinden türetilmiştir.
 
Teknoloji konuusunda evet ama insanlık konusunda muamma...
 
insanlık mı oda nedir millet çıkarlarının esiri olmuş ki gözü başka bir şey görmüyor...
 
Teknoloji gelişiyor fakat sıcak insan ilişkileri bitiyor. /Toplu taşıma araçlarında bile insanlık çıkmış birer hayvanı gibi taşındığımızı düşünüyorum. Söz meclisten dışarı. O yüzden bisiklet aldım. Kimseye bulaşmıyorum artık :)
 
bence insanların bilgileri artıyor ama manevi degerleri kayboluyor te kanatlı bir kuş olamaya baslıyoruz.bunun yanında teknolojinin ilerlemesi bence sona yaklaşmayı hızlandırıyor.maya uygurlıgını bilirmisiniz onların teknolojileri bizden daha üstündü fakat silindiler su an okyanusun dibinde yatıyorlar.ne yapabiliriz peki bence 2 kanatlı kuş olarak hayatımızı idam ettirmeliyiz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst