Site Paratoner Kabul Etmiyor, Evimi Nasıl Korurum?

Secaflex

Üye
Katılım
20 Haz 2017
Mesajlar
69
Puanları
1
Yaş
36
Merhaba lar malesef sitemiz paratoner takmayı red ediyor .
geçenki yıldırım faciasında televizyonum modemim arızalandı ..
site ile ne kadar görüşsem de fayda etmiyor . dava bile etmeyi düşünmedim değil . fakat sonuç çıkmayacağın düşünüyorum . Buna istinaden bende kendi dairemdeki elektirk tesisatını basıl koruma altına alabilirim .
ne yapmam lazım . diare 160 m2 kare düz elektirk tesisatlı bir daire ?

yeni bir tv almaya korkuyorum açıkçası yine aynı durumla karşılaşırım diye..

ne olur bana yol gösterin .site 6 blok her bir blok 14 kat + 1 kat asansör katından dan oluşuyor .. yönetmelik nedir bilmiyorum . kanuni bir hakkım varmı yokmu bilgim malesef yok .

o yüzden kendi dairemi güvence altına alıp siteyi umursamayacağım bir dahaki yıldırım felaketinde kapıma gelirse ben uyardığımı fakat umursamadığızı söyleyip. çıkan masrafa tekrar katılmayacam . çünkü ben o günden sonra aklıllanıp kendi önlemimi almış olacağımı düşünüyorum . o yüzden şuan kafam daki hayal budur .. bu hayalimi gerçekleştirmem yönetimi mort etmem konusunda yardımcı olucağınızı umuyorum ..

herkese şimdiden teşekkürler ve iyi forumlar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Site yonetimi ne kadar zorlasam da yapmam diyor.

Peki sunu soracam eve yukzsek akim koruma tense role falan yapsak olmazmi . Birde kontaktor yanina. Yada sadece salon tv uydu vs icin regulator yapsak iisimizi gorurmu .cihazlari guvence altina almis olurmuyuz . Bu arada topraklama hatti standart galiba ozel birsey yok .
 
Tablonuz müsait ise,içerisine D tipi koruyucu koyabilirsiniz.Müsait değilse,hassas cihazlarınıza kaliteli tip ! D tipi ( piyasada akım korumalı piriz diye uydurmuşlar ) koruyucu koyabilirsiniz Binanıza paratöner konmuş olsaydı,bu koruyuculara yine ihtiyaç olacaktı.Paratöner,cihazları değil binayı korur.
 
Son düzenleme:
Tablonuz müsait ise,içerisine D tipi koru-
yucu koyabilirsiniz.Müsait değilse,hassas
cihazlarınıza kaliteli tip ! D tipi ( piyasada
akım korumalı piriz diye uydurmuşlar ) ko-
ruyucu koyabilirsiniz Binanıza paratöner
konmuş olsaydı,bu koruyuculara yine ihti-
yaç olacaktı.Paratöner,cihazları değil bina-
yı korur.

Hocam panonun uygun olup olmadigini nasil anlarim biraz daha detay verirmisiniz . Ayrica d tipi nasil oluyor . Akim koruma prizi vardi zaten tuncmatik marka fakat hic Bir ise yaramadi acikcasi . D tipi dediginiz koruma olayinida acik yazarsaniz cok sevinirim hocam . Topraklama hatti var 3 kablo geliyor prizlere ama notr den mi alma onu sahtemi bilmoyorun
 
Ektekiler örnektir.Benzer ürünler,Simens,ABB,Schneider,Legrand. vs. bulunmaktadır.Ancak,bu ürünlerin etkili olabilmesi için,topraklama direncinizin < 2 ohm olması gereklidir.
 

Ekli dosyalar

  • 380535_EP_D_TT1_1_TT_275.rar
    362.7 KB · Görüntüleme: 17
  • Ener Pro 220 bzw.rar
    73.1 KB · Görüntüleme: 8
  • schneider-a9l40500.pdf
    141.2 KB · Görüntüleme: 10
Ektekiler örnektir.Benzer ürünler,Simens,ABB,Schneider,Legrand. vs. bulunmaktadır.Ancak,bu ürünlerin etkili olabilmesi için,topraklama direncinizin < 2 ohm olması gereklidir.

Peki nasil anlayabiliriz topramlama hattinin kac ohm oldugunu hocam. Birde bana ne kadara mal olur eve yapmak pano dedigide 5 adet sigorta var siemens marka . Kac amper hatirlamiyorum suan disardayim baskada ek bir sey yok pano kutusunda birde kapagi var iste standart bir kutu . Oyle ahim sahim bir pano dedil hatta resimini atarim aksama eve gidince
 
yönetimdekilerin yasalardan haberi yok heralde paratoner zorunlu... araştır gereken yere şikayet et... ne zaman önlem alırlar bina yandığında ölenler olduğunda...
 
https://www.tr.mto.com.tr/single-post/2017/08/23/Yildirim-Dusmesi-ve-Yildirimdan-Korunma

ezgif-7-d35c7ed0d7e3.jpg


bunu yaptırın bu daha iyi.
ezgif-7-26f94a111df8.jpg


ezgif-7-239853a61ab2.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
127,954
Mesajlar
913,889
Kullanıcılar
449,604
Son üye
baba pero

Yeni konular

Geri
Üst