Site Paratoner Kabul Etmiyor, Evimi Nasıl Korurum?

yönetimdekilerin yasalardan haberi yok heralde paratoner zorunlu... araştır gereken yere şikayet et... ne zaman önlem alırlar bina yandığında ölenler olduğunda...
hocam peki nereye şikayette bulunacaz. bu yasa nerede yazılı tam olarak varsa hemen gerekli yerlere şikayette bulunacam . telefonda da tartıştım bugun zaten nuh diyor peygamber demiyorlar. ne yapsam da..
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
parası yüzünden kaçıyor yönetici bu demek ki açık veriyor olabilir ondan kaçıyordur yoksa yaptırırdı.
 
..planlı alanlar imar yönetmeliği madde 53 ve yangın yönetmeliği madde 64 e bakın..
ayrıca yangın yönetmeliğinin uygulanacağı binalar yönetmeliğin giriş kısmında yazması gerekir..
bence yapıya ve oturanlara zarar veriyorsa yönetimin bir şekilde harekete geçmesi gerekir..
ortak alanlarda yapılması gerekenler ve oturanların yapması gerekenler olacaktır..
 
Sn.secaflex, paratoner takılması konusunda daha fazla ısrarcı olmayın. Paratoner sadece binanıza yıldırım düşmesine engel olur. Paratoneriniz olsa bile cihazlarınızın arızalanması tekrar edecektir. Size çözüm önerisinde bulunacağım. Öncelikle şunu unutmayın yönetim oylama ile ileride bazı masraflar yapıp size düşen payı istediğinde vermeme lüksünüz yok. Çatır çatır alırlar. Yönetim ayrı bir mesele. Siz masraf etmeyi göze alıyorsanız; dairenizdeki ana elektrik panosuna CITEL DS44VGS-230/G P/N:461562 , telefon ilk giriş noktasına CITEL DLU-170 aşırı gerilim ileticilerini taktırın. Apartman ana girişine CITEL DS 254VG-300/G taktırmak için mücadele edin.
 
350 volt 10000 amper GDT , 250 volt 20mm varistörü paralel bağlayıp sigortadan sonra faz ile nötr arasına paralel bağlayın. Hattan yüksek gerilim geldiğinde v otomatınızı attırıp arızayı engelleyecektir. Yıllar boyunca arazideki cihazlarımızda bunu kullandık. En ucuz çözüm bu.
 
@kesmez
Gdt nedir?
Gaz deşarj tüpü
Gate driver transformer
Olarak iki şey buldum.
Bunlar mı başkası mı?

Birde varistördeki milimetre için bilgi verebilirmisiniz?
 
GDT gas discharge tube
varistor çapı 20mm yada daha büyük.
Eğer v-otomatı kaldırırken oluşan arktan atma durumu olursa 100nf 450volt bir kapasitörü devreye yine paralel bağlayabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
350 volt 10000 amper GDT , 250 volt 20mm varistörü paralel bağlayıp sigortadan sonra faz ile nötr arasına paralel bağlayın. Hattan yüksek gerilim geldiğinde v otomatınızı attırıp arızayı engelleyecektir. Yıllar boyunca arazideki cihazlarımızda bunu kullandık. En ucuz çözüm bu.

hocam bu sistem bana ne kadara mal olur ?

gercekten koruma saglarmi ?

ayrica malzemelerin linkini verirmisiniz rica etsem . alip yapalim olmadi bunu.

birde tam olarak.nasil baglayacaz bir Baglanti semasi paylasirsaniz cok sevinirim. ayrica bu sistem butun evi koruma altina alirmi ciddi manada
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst