faruk26esk
Üye
- Katılım
- 15 Şub 2020
- Mesajlar
- 4
- Puanları
- 1
- Yaş
- 24
şimdi hocam motor frekansını ne ile ayarlıyorsunuz? ayrıca tur derken dur kalk gibi mi ?Arkadaşlar merhaba elimde simensg120 sürücü var 3 faz giriş 3 faz çıkış motoru temel parametreler ile devreye aldık fakat motor 15 tur ileri dönüş yaparken 16. Turda 1 tur geri dönüş yapıyor baya bi araştırmama rağmen bir çözüm bulamadım yardımcı olursanız sevinirim
Sabit 50hz frekans evet motor dur kalk tarzında çalışıyorşimdi hocam motor frekansını ne ile ayarlıyorsunuz? ayrıca tur derken dur kalk gib
Üzerine plc vs yok bende bulamadım zaten parametre vs ama bu makro ayarlarıyla alakalı olabilceğini düşünüyorum böyle bişey olabilir mi yoksa direk sürücüyü değiştireceğimBu dediğin çok mümkün değil parametrelerde belli aralıklarla geri dönüş yap gibi bir durum yok plc tabanlı bir terminal dışı kontrol yöntemin var ise oraya bakmanı tavsiye ederim, harici bir durum olarak fazlarında kayma meydana geliyor desek 16 da 1 cok mumkun değil sıklıkla olur mevcutda farklı bir sürücü varsa test etmeni önerebilir.
şimdi aynı sorunu bende yaşadım g120 ile o yüzden sordum. Şimdi hocam şöyle yapıyorsun klemensten analog ref. ucuna köprü atıyorsun +10v ucu olması lazım sürekli + yönde frekans verecek , dikkat ettiyseniz dur kalkta ters yön yaparsa - frekans veriyor , o da kararsızlıktan kalıyor. Ben böyle çözmüştüm sorunu .Sabit 50hz frekans evet motor dur kalk tarzında çalışıyor
Arızayı çözdük teşekkür ederiz p1000 parametresi 2 seçildiğinde monitördeki SP değeri -ve +yönde sürekli değişim yapıyor start -de iken alınca geriye+ iken alırsa ileri dönüyor ortalama 15 20 dur kalkta net - ye denk geldiği için dönüş yönü değişiyor p1000 parametresini 3 yapınca sorun ortadan kalkıyor ve sabit frekans alıyor eskici09 arkadaşın dediği köprüleme işini yapınca düzeliyor onu da denedik sonradan parametreyi öğrenince köprüyü kaldırdık herkese çok teşekkür ederizşimdi aynı sorunu bende yaşadım g120 ile o yüzden sordum. Şimdi hocam şöyle yapıyorsun klemensten analog ref. ucuna köprü atıyorsun +10v ucu olması lazım sürekli + yönde frekans verecek , dikkat ettiyseniz dur kalkta ters yön yaparsa - frekans veriyor , o da kararsızlıktan kalıyor. Ben böyle çözmüştüm sorunu .
Kolay gelsin , teşekkürler bilgi için.Arızayı çözdük teşekkür ederiz p1000 parametresi 2 seçildiğinde monitördeki SP değeri -ve +yönde sürekli değişim yapıyor start -de iken alınca geriye+ iken alırsa ileri dönüyor ortalama 15 20 dur kalkta net - ye denk geldiği için dönüş yönü değişiyor p1000 parametresini 3 yapınca sorun ortadan kalkıyor ve sabit frekans alıyor eskici09 arkadaşın dediği köprüleme işini yapınca düzeliyor onu da denedik sonradan parametreyi öğrenince köprüyü kaldırdık herkese çok teşekkür ederiz![]()