SIMATIC Manager programı upload ve yedekleme nasıl yapılır

aliesber

Üye
Katılım
6 Ocak 2007
Mesajlar
66
Puanları
1
s7300 de SIMATIC Manager programı upload ve yedekleme nasıl yapılır

birde aynı programla s5 cpu lara yedeklem yapabilirmiyim

şimdiden yardımlarınız için tsk ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Upload işlemi için ilkönce CPU ya bağlanman gerek. Simatic Manager da boş proje aç. Simatic Manager - PLC - Upload Station to PG yi tıkla. Eğer bağlantın noktada birden fazla CPU varsa View dan görebilirsin ve upload etmek istediğin CPU yu seç ve Upload işlemini başlat.
Yedekleme işlemi için ise Simatic Manager - File - Archive.. tıklayarak yedekleme alacağın projeyi seç. daha sonra menulerle nereye yedekleme alacağını soorar istediğin yeri seçersin.

S5 CPU yu hiç kullanmadım.
 
Selam,
s7 ile s5 plc lerin programı farklı hocam.Malesef aynı programla olamaz.
saygılar
 
s7de yedekleme için projeyi açıp file menusünde archive'e tıklıyorsun,hangi programı yedekleyeceğini soran bir pencere çıkar...Onu seçer,ok'e tıklarsın...Sonra klasik isim verme,kaydetme prosedürleri devam eder.S5 için ise simatic S5 programı var,onunla yapmalısın....o biraz daha karmaşık,eski bir program olduğu için....
 
s5 te onlıne olup transfer menusunden plc to fıle secenegını secıp ok ısaretleyıp istenilen dizine dosya adini yazip pc icne transfer islemi yapilir. s7 de arkadaslar anlatmis zaten bos proje acip upload to station pg secenegi ile yapiliyor. yedekleme ise s7 de kaydedilmis projeyi maneger->file archive secenegi tiklanir arsivlenecek dizin secilip arsiv ismi yazilarak backup yapilmis olur.backup dosyasi ise maneger->file->retrive secenegi tiklanarak acilacak olan dosya dizini bulunur ok ve arkasindan nereye acilacagini sorar dizin acilir ok ve arsiv istenilen dizine cikartilir.
 
MODE: OFF - PC’ ile PG arası bağlantı,haberleşme modu


F3 Tuşuna basarak ON moduna geçer
- Bu bir PLC fonksionu olup, uygun bir ara kablo ile MODE=ON ile mümkün olur
ON_LİNE bağlantı ancak bu sayacağımız kurallar ile mümkün olur:
1)ON_LİNE bağlantı kablosunu programlama cihazı kapalı iken bağlayacağız PG’nin COM1 portuna( bağlantı soketine)

2)Ana menüde Mode: ON_LİNE olması için F 3 tuşu ile getirilecek

3)Programlama cihazının bağlandığı besleme kaynağı ile PLC’nin besleme kaynağı aynı olması gerekiyor(Yani her iki cihaz aynı faza ve aynı potensinel topraklamaya bağlı olacaklardır.)
 
tsk.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,225
Mesajlar
915,941
Kullanıcılar
450,017
Son üye
melike.gkck1

Yeni konular

Geri
Üst