Siemens S7-300 SF Hatası Yardım

zildjian

Üye
Katılım
4 Ara 2010
Mesajlar
6
Puanları
1
Arkadaşlar Irak'ta bir silo tesisi işletmekteyiz. Sistemin tümü PLC üzerinden çalışıyor. bir adet CPU ve 4 adet PLC slotundan oluşuyor sistem. bir çok da dijital/analog giriş çıkış kartları var. Model Siemens S7-300.

2 yıldır çalışan sistem bugün SF hatası verdi. sistem komple durdu. Bilgisayar ile haberleşme sağlanamıyor. Bir de şu durum dikkatimi çekti. Analog input kartlarının birinde SF hatası var. O kartın takılı olduğu slot'ta da aynı hata mevcut. Ve CPU üzerinde de SF hatası var. Analog input 4-20mA.

Eğer sorun o analog input kartındaysa onu programdan devre dışı bıraksak sorunu çözebilir miyiz? Çok da elzem değil o kartın okuduğu sinyal.

Veya başka bir noktada mıdır acaba problem?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Böyle durumlarda "Diagnostic Manager" a bakmanız gerekir, orada sistemde hangi arıza oldugu bu arıza için hangi OBXX nin gerekli olduğunu yazar, ilgili OB yi programınıza ekleyip sisteme yükleyin ve PLC yi restart edin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,917
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst