sifon ve voltaj dalgalanmaları

ademcelik

Profesyonel Üye
Katılım
26 Tem 2008
Mesajlar
2,334
Puanları
656
Yaş
41
merhaba arkadaşlar.
klozet sifonunu çekiyorum sifona su yeniden dolarken voltaj dalgalanması oluyor. bunu sebebi ne olabilir.sifon çektiğimde çamaşır makinası bulaşık makinası gibi hem su hemde elektrikten yararlanan araçlar çalışsa bir fikrim olurdu. ancak oda yok. makinalar kapalı sifonu çekiyorum lamba loş parlak loş parlak... acaba bunun sebebi ne olabilir.
 
Akla gelen ilk ihtimal, sifonu cektiginiz zaman olusan su akisi, bir sekilde elektrik tesisatina temas ediyor. Ya ic tesisatinizdaki izolasyon zayiflamasindan ya da akilli komsunuzun birinin notru ile su borusu arasinda baglanti kurmus olmasindan kaynaklanabilir.
 
ARKADAŞIM BÖYLE Bİ ŞEY OLAMAZ SİFONUN HİÇ BİR ZAMAN ELEKTRİKLE İRTİBATLI OLAMAZ
SONUÇTA KLOZET YERE MONTALI VE PİS SU GİDERİDE NORMAL DİĞER LAVABO MUTFAK BANYO GİDERLERİYLE AYNI BORUDA BİRLEŞİYOR....
E DÜŞÜNÜYORUM SAYIN HİÇBİRŞEYİN DEDİĞİ MANTIKLI AMA SİFON GİDERİ NERDEN ELEKTRİK BAĞLANTISINA TEMAS EDECEK Kİ ZATEN ÖYLE Bİ DURUM OLSA BİLE SU BORUSU KIRIKTIR E ÖYLEDE OLSA AKINTI OLUR
HEM ELEKTRİK KAÇAGI OLURSA SUYA DOKUNAN KİŞİYİDE ÇARPAR
 
Bulunduğunuz mekanda su, motor vasıtası ile yani hidrafor benzeri bir makine ile dağılıyorsa hidraforu temel alacak olursak , sifonunuza su dolarken hidrofordaki bir arıza nedeniyle(gevşek bağlantı,basınç şalteri arızası vb..) lambalarınızın size göz kırpıyor olabilir.
 
yorumlarınız için teşekür ederim arkadaşlar...

ancak ev bize ait ve bizden başka zemin katta kiracımız var. kiracının akıllı olup boru hattına nört bağlaması mümkün olabilir çünkü ayda 28 ytl elektrik faturası ödüyor. üniversite yıllarımda sadece buzdolabı ve bilgisayar çalışır durumda iken elektrik 40 ytl dolaylarında masraf olurdu.

aslında benim düşüncem sifon dolurken su deposundan gelen suyun yaptığı basınç buatlara titreşim yapıp lambanın göz kırpmasına neden olayor olabileceği. su deposu banyonun hemen üstünde. hidrofor yok ama sıcak su için kalorifere ait sirkülasyon pompalar var.
 
buatlarınıza fiziksel basınç uygulanması voltajı etkilmez. sorununuz büyük bir ihtimalle su motoru veya hidroforun çalışmasından kaynaklanıyor. siz siuonu çekince su boşalıyor, hidrofor çalışıyor çalışınca da voltaj dalgalanması oluyor. motor ve ısıtıcı türünden çok elektrik çekebilecek cihazların kullanıldığı heryerde bu sorun olur. muhtemelen eviniz kurulurken buna uygun tesisat yapılmadı. siz bunu sonradan ilave ettiniz. böyle olunca mevcut tesisatınız bu tür durumlarda yeterli kalmayarak voltajın dalgalanmasına sebep oluyor. binanızın ana giriş kablosunu, dairelere dağılan kabloları ve sonradan eklenen kısımlardaki kabloları uygun kesitte kablolarla değiştirmenizde fayda var.
 
cevap basit denildiği gibi nötr su borusundan dolaşmış :D
ahh yurdum insanı ahh
 
her daim türk işiii :)
 
Sorun boruya bağlanmış nötrde olduğunu düşünüyorum.çünkü sifonu çektiğinizde su akışıyla birlikte, elektrik akışıda hızlanır ve buda voltajın düşmesine neden olur. Buda tesisatınızın usta bir elden geçmesi gerekiğini gösterir
 
hemen elk.tesisatınıza kaçak akım koruma şarteli takın (mutlaka iyi marka ) sistem çalışıyorsa iyi yoksa tesisatınızda mutlaka kaçak var . acele edin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst