Siemens Sinamics V20 ve bağlanacak motor hk.

brkg

Üye
Katılım
22 Haz 2015
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
46
Merhabalar,

Almayı düşündüğüm trifaze 2,2 kw güçte motoru olan bir bant zımpara makinesi var ve evde monofaz ile kullanılacak. Ürünü birden çok malzemede kullanmak ve devir sayısı ile oynamak için Siemensin Sinamics V20 2,2 kw'lik "monofaz" ürünü ile sürmeyi düşünüyorum. Benim için biraz masraflı olacağı için bunları almadan önce bilen arkadaşlara izin verirlerse birkaç sorum olacak;

*Öncelikle bu sürücünün ağır hizmet sınıfına dahil bir sürücü olup olmadığı(satış yapan firmanın bu konuda bir bilgisi bulunmuyor)

* Motor 2,2 kw'lik olduğu için sürücüye bağlanırken motor üçgen bağlantı yapılacak(Yine de doğruluğu için etiketine bakılacak) ve sürücüde parametreleri ayarlarken motor voltajı olarak 220-230 volt seçilecek. Burada motor yıldız bağlantı yapılarak sürücüdeki çıkış voltajını trifazeye göre yani 380 volt seçme imkanımızın bulunup bulunmadığını öğrenebilirmiyim?

*Ürünü çalıştırdık ve motor etiketinde yazan 50hz'lik değerde çalışıyor iken frekansın değerini örneğin 25hz'ye çektim ve motor devrini düşürdüm. Bu düşük devirde zımpara yapmak için motora yüklenirsem motorda tabiri caizse bayılma olur mu yani motorun torku frekans değerini düşürdüğümde azalır mı?

*Konular içerisinde üç fazlı motorları tek fazlı olarak çalıştırmak için kondansatör bağlanabileceği fakat bunun motorun gücünü düşüreceğini okudum. Sürücünün çıkış voltajının 220-230 V seçilip motor da üçgen bağlanarak çalıştırılırsa yine aynı şekilde gücünde azalma oluyor mu yoksa yıldız bağlantıyla ve 380 V ile çalıştırırken ki gücün aynısını alabiliyor muyuz?

Öncelikle konuya çok hakim olmadığından affınıza sığınarak bilgisi olanların buna göre cevap vermesini rica ederim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Brkg Merhabalar,
Siemens v20 serisi invertörler ağır hizmet sınıfı bir sürücü değil Siemens'in piyasadaki ucuz diğer AC sürücüler ile rekabet için ürettiği en ucuz sürücü serisidir,kötülemiyorum çok kullanışlı bir üründür.
220 AC girilşli bir sürücüden 380 v motor çıkış voltajı alamazsınız,sürücü içindeki dc bara bu kadar çıkış gerilimi üretemez.
AC sürücüye bağlı motorlarda düşük frekanslarda tork kaybı çok fazla yaşanmaz ,fakat 5hz nin altında çalışmayı kesinlikle tavsiye edilmez. Tork kaybı genelde motor normal çalışma frekansının üzerine çıkıldığında yaşanır.

2,2 kw Üç fazlı motoru sürücü ile üçgen bağlayıp faz faz arası 220 uyguladığınızda ,yıldız bağlı sürücüsüz 380 volt haline göre güç kaybı yaşamazsınız,.

Umarım anlatabilmişimdir.

Kolay Gelsin
 
mono faze sürücüler max. 2.2 kW
Bu sürücünün çıkışına bir adet 8 A 220x3 ın 380x3 çıkış trafo yaptırırsın.
Fakat bunun sonucunda sinüs alamazsın bunu bilmen gerekli !
Motor çalıştırırsın ben daha evel bunu bina içerisinde tri faze denemelerimi gerçekleştirmek adına yaptım.
Servoda dahil tüm motorlardaki denemelerimi gerçekleştirdim. Fakat special bir durumda aksi bir şeyle karşılaşmamak adına; evet bu yol olur dersen trafoyu sardıracağın yeri iyi seç ve bu gereksinimini anlat sorununun çözüleceğini düşünüyorum.

kolay gelsin...
 
@mmtkaya1 @muratgurbuz Cevaplarınız için çok teşekkürler. Siemensin yerine aynı özelliklere sahip başka bir sürücü tavsiyeniz olur mu?
 
fiyat politikana göre kendin belirle ls' in ig serisi uygunlardan.
allenbradley powerflex 4m'lerde de kalitesi yüksek orta fiyatlı ürün.
siemens v20 fiyatından uygundur diye tahmin ediyorum. fikir istiyorsan illa
bu ikisini kullanabilirsin.
 
Control teknik sk.olabilir.Fiyat olarak daha uygundur.Performans olarakta iyidir.
 
Merhaba elimde alarkonun 1 hp monofaze dalgic motoru var Siemens V20 1.5 HP surucum var bunun bağlantısını nasıl yapabilirim. Sürücünün çıkışında u.v.w var monofaze motorun kablosu 3*2.5 kablo bagli
 
Elinizde bunlar varsa kitapçıkları da vardır, okumadınız mı? Monofaz - trifaz deyimleri neyi ifade eder?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,901
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst