siemens s7 1500

rotsis

Üye
Katılım
7 Ağu 2011
Mesajlar
736
Puanları
6
Yaş
39
arkadaşlar bugun s7 1500 serisi plc'lerin tanıtımına katıldım.
özellikler arasında sayabileceğim şeylerden bazıları ;
-diognastic buffer olayını artık yazılımdan degil cpu'nun ustundeki hmi dokunmatık ekrandan görebiliyorsunuz
-s7 1200 cpular gibi az I/O modul sınırlaması yok
-diyelim bir arıza oluştu bunu artık direk örnegin I 4.5 'in yeşil yanan ledinin kırmızıya düşmesi halinde hemen farkedebiliyorsunuz
-tia portal v12'de yazılımı tasarlıyorsunuz(+ s7 200SP serisi içinde tia portal v12)
-diğer plc serilerinde , teknisyenler I/O bağlantısı yaparken kablo çapını,kesitini umursamadan yapar çogu zaman.s7 1500 buna izin vermiyor.sabit kesitte bağlantı yapılabilr ancak
-I/O kapaklarında kablolardan dolayı taşma olmuyor ve kapaklar rahat bir şekilde kapanıyor(ne kadar ekstra bir özellik tartışılır tabiki)

şimdilik aklımda kalanlar bunlar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
s7300 lerden sıkılmıştık artık iyi geldi bu plc.
 
Aynen programı kurması bile bir dert, epey zaman alıyor.
 
pardon S7-200 cpu larımı yoksa Et-200 cpu larımı programlayabiliyoruz?
bu arada ufak bir katkı; tia portal v11 sp2 güncellendiği taktirde s7-1500 cpu lar kütüphaneye geliyor. (ama Elimde 1500 olmadığı için programlayamadım bir sıkıntı varmı bilmiyorum.)
 
pardon S7-200 cpu larımı yoksa Et-200 cpu larımı programlayabiliyoruz?
bu arada ufak bir katkı; tia portal v11 sp2 güncellendiği taktirde s7-1500 cpu lar kütüphaneye geliyor. (ama Elimde 1500 olmadığı için programlayamadım bir sıkıntı varmı bilmiyorum.)

sayın korfez__ : mesajınızı geç gördüm kusuruma bakmayın.ben de daha s7-1500 programlamadım.cesaret edemiyorum.

Simatic ET 200SP modelleri çıktı siemensin s7-1500 ile birlikte.Bu cpuları programlayabiliyorsunuz.

- - - Updated - - -

http://www.youtube.com/watch?v=esGWrRLckME
 
Bu siemens bizi bitirecek.Ögren ögren bitmedi arkadas ya :)

S5 ile başladık,
s7200
s7300
s7400
Protool
WinCC
PS7
s71200
Tiaportal
logo

Şimdi de S71500
ben pes ediyorum :)
 
Bu da aslında bir nevi piyasayı yeni ürünlerle domine edip ; sürekli bu daha yeni daha süper mantığıyla kullanıcıları sömürmenin başka bir yolu ; cep telefonu muhabbetlerinden çok da farklı değil bence ; tabi şirketlerin de kendi aralarında en büyük olup pastadan büyük pay kapma yarışıda var bu işin içinde ; çok fazla gaza gelmenin bir manası yok kullanıcılar açısından ; ihtiyaçlarını iyi etüt edip ona göre çözümler aramalı ; en yenisi en süperi mantığından uzak durmak lazım ; gerek de yok.
 
Siemens eskiden daha dağınıktı aslında, şimdi bu dağınıklığı yavaş yavaş yeni ürünler ile tek bir program çatısı altında birleştirmeye çalışıyor sanki. Eskiden cpu lara program atmak için kablosu bile dertti, şimdi ise bir ethernet portundan üstelik çarpraz da değil düz bir ethernet kablosu ile istediğiniz gibi program yükleyebiliyorsunuz. Yeni nesil sürücülerine de dahili modbus protokolü gömmüş birde, bu adımlar bu marka için devrim niteliğinde bence.

Arkadaşın da belirtiği gibi, her zaman uygulamaya göre marka ve model seçilmeli, fanboye'luk sıkıntılı bir durum çünkü.
 
ama artık müşteriler biliçlenmeye başladı.Bir projeye başladıgınızda "sizin sisteminizi siemens yapalım" dediğinizde, ama abb daha ucuz arkadaşım,onu kullanın diyorlar.dolayısıyla bize düşen görev sadece bir markaya bağlı kalmadan başka markaların ürünlerini,plclerini de öğrenmek,uygulamak.çünkü böyle yapmazsak ikinci plana atılırız ve projeyi de ucuz plc yazılımı bilen kişiler alır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,725
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst