Siemens LOGO ile dört motorun sıra ile çalıştırılması yardım?

rapter

Üye
Katılım
4 Haz 2007
Mesajlar
56
Puanları
1
Dört dalgıç motoru ile bir su deposuna su basan sistem...!

Slm arkadaşlar. Acaba içinizde yardımcı olabilecek varmı.
Siemens LOGO ile bir proje lazım. Şimdi elimizde 4 tane dalgıç motoru var ve bu motorlar sıra ile 2 şer saat çalışacaklar. Start butonuna basınca ilk motor 2 saat sonraki motorlarda bunu takiben 2 şer saat çalışacak. Biri çalışırken diğer 3 çü duracak. Stop butonuna basıncada hepsi duracak.
Eğer mumkunse elektrikler kesilirse hangi motorda kaldı ise oradan ve kaldığı zamandan itibaren devam edebilir.Daha iyi olur.
Birde otomatik manuel anahtarı olacak. Otomatikte iken sırayla, manuelde iken istediğin motoru çalıştırabileceksin. 3 Adet flator(şamandıra) olacak. En alttaki flator aşağı bakarken motorların 4 düde çalışıp, orta flatorde duracak. Orta flatorle üst flator arası motolar zamana bağlı olarak 2 şer saat çalışacak ve üst flatorde motorların hepsini durduracak.(Munualde ikende üst seviyede duracak).

Arkadaşlar projeyi yazan olursa paylaşşın lütfen.
1234-454d.jpg

---
Sevgili mod arkadaşım. Edit yetkim yok. onun için yeni post attım.

Arkadaşlar Flatorlerde duzeltme yapayım. 3 faltorden en üstteki Emniyet, bi tanesi üst limit, en alttaki ise alt limit olsun. Alt limit flatoru "ON" olunca 4 motor birden çalışşınh, "OFF" olunca motorlar sırayla çalışşın (zamana bağlı olarak).
Üstte bir konuyu atlamışım. 4 tanede Termik girişi olacak. Termiklerden biri attığında, o termiğe ait motoru durduracak ve diğer 3 ü çalışacak. (Manueldede o termiğe start verilmeyecek)

Toplam giriş: 14 giriş
1 adet Manual anahtar (0 / 1 konumlu)
3 adet flator girişi
1 adet start push buton
1 adet stop push buton
4 adet mauel start anahtarı (0 / 1 konumlu)
4 adet termik girişi

Toplam Çıkış: 8 adet
4 adet motor çıkışı
4 adet termik arıza çıkışı (sinyal lambası)
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
ebnzer bır programı tamalama suyu sıstemımızde kullanıyoruz bızde motorlar tek tek calısıyor otomatıkte eger sıstem otomatık secılı ıse 1. motor termık actıgında secım anahtarı 1. motorda olsada 2. motoru calıstırıyor ve ıkaz lambası ıle uyarı verıyor olakı 2. tamamlama suyu pompasıda termık acar ıse bu seferde hem ısıklı hem seslı ıkaz verıyor sızın sıstemı nerede ve ne sekılde kullanacagınız sızın tarafınızdan daha ıyı bılınmekte bunu kendınız cabalayarak uyarlar ısenız sızın ıcın daha faydalı olacaktır..

illede hazır olsun dersenız ufak bır calısma ornegı eklemeye calısırım
 
Merhabalar

Siz projenizi yazamaya başlayın. Takıldığınız yerlerde size yardımcı olabiliriz. Böylesi sizin için daha faydalı olur.

iyi çalışmalar
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst