Siemens ET200S'de bus arızası bulma

TanjuKKaya

Üye
Katılım
27 Ara 2016
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
Arkadaşlar merhaba,

Sistemimizde birçok ET200S modülü kullanılmakta. Bu modüle bağlı çok sayıda IO kartı var, bu sayı bazen 35-40 ları bulabiliyor. Bu IO kartlarından herhangi birinde arıza olması durumunda bu hata ET200S'e bus fault olarak düşmekte, sonlandırma yöntemiyle hatayı bulmaya çalışmaktayız. Bazen sonlandırma yöntemi de işe yaramamakta ve bütün kartları tek tek yedekleriyle değiştirip hangi kartta arıza var, onu bulmaya çalışıyoruz. Benim sorum şu olacak, bu işi daha kestirmeden yapabileceğimiz bir ET200 modülü ya da programı var mıdır? Yani nokta atışı şu kartla haberleşemiyorum diyebilecek bir şey var mıdır?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Cevap için teşekkürler fakat bu program bus hattını genel olarak kontrol ediyor. Bana direkt olarak ET200S'in IO kartlarında oluşan hataları bulabilecek bir program lazım. Örneğin ET200S'de 10 tane DI, 10 tane DO, 6 tane de AI kartı olsun, 7. DI kartında bir arıza oluştuğunda bu bütün kartlara bus fault olarak geliyor, ET200S'in kendisine bile. Haliyle ben arızanın hangi karttan olduğunu direkt olarak anlayamıyorum, ortadan başlayıp sonlandıra sonlandıra bulmaya çalışıyorum, bir de 2 ya da daha fazla kartta aynı anda arıza olması durumunda iş daha da karmaşıklaşıyor.
 
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/et200s-problemi-hk-Önemlİ.4582/page-2

son mesaj yazan üye

ET 200S Kullanan tüm arkadaşlara !
Siemens özellikle ilk versiyonları herhangibir test çalışmasına tabi tutmadan piyasaya sürdü. Kullanıcılardan gelen feedback'lere görede upgrade yapıyor. Sizin elinizde bulunan modüllerde
sanırım bu serilerden.Normal de Siemens yaptığı bu tip hataları make public etmiyor. Herhangibir bu tip hatalı kart geldiğinde ücretsiz değiştiriyor.Bilenler hatırlayacaktır. Aynı durum 7 KF serisi AI kartlarında da yaşanmıştı.
Siemens kendisine gönderilen bu kartları garanti süresi dolsa dahi yeni serisi ile ücretsiz değiştirdi.
İnşaallah bu bilgiler yararlı olur.
Herkese kolay gelsin.
 
ET200S modüller siemensin en kötü plc IO ürünü modül arızaları tamamen bir bilinmeyen uğraş dur arıza diagnostik yeteneği nerdeyse yok arızalı kanalı bulmak için deneyerek bulmaktan başka şansınız yok.
Yeni yaptığım projelerde kesinlikle kullanmam tavsiyede etmem.
 
Hardware configuration kısmına online olduğunuzda sistemdeki ET modüllerin hangisini görüp görmediğini size gösterir. Hatadaki ET modulune kırmızı çarpı işareti ile işaretler.

 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,123
Mesajlar
915,188
Kullanıcılar
449,829
Son üye
mehmetoner

Yeni konular

Geri
Üst