siemens akıllı röle sorunu

arkadaşlar bu logonun neden çalışmadığı hakkında bilgisi olanlardan yardım bekliyorum.şu an makina atıl durumda.bu logolar enerji inip çıkmalarında hep sorunmu yapar.ben bu logoya müdahale edemezmiyim.logo üzerinde normalde stop yesmi no mu olcak kafam ona takıldı. saygılarımla.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
evet aynı firmanın ürünü.ama diğer makinalarda hat koruma rolesi denen birşey var sanırım.220vac giriyor 24vdc çıkıyor. kumandası 24vdc. acaba o makinalar ondan dolayımı sorunsuz çalışıyor. birde gelen logo sistemi çalıştırmada,birde gelen logo sistemi çalıştırmadı acaba program hatası olabilirmi. biz kontaktör, basınç şalterleri herşeyi kontrol ettik . saygılarımla.
Diğer makinalardaki Logo'lar 24VDC beslemeli olabilir. Bahsettiğiniz röle dediğiniz şey de 24 V DC güç kaynağı olabilir. Logo cihazları dışardan aynı görünür, ama üzerindeki sipariş koduna göre (6ED1... diye başlar) beslemesi 220V veya 24VDC olabilir.

Ve evet, sorununuz 220V beslemenin aşırı derecede oynamasından kaynaklanabilir. Vakidir, görülmüştür, defalarca tecrübeyle sabittir :)

Zamanında, Türkiye'nin büyük bir tesisinde, çatır çatır yanan 220V beslemeli PLC güç kaynaklarını 24 VDC olarak değiştirtince tesisin sorunu temelli ortadan kalkmıştı. Oradaki bakımcı arkadaşlar hala beni anıyorlardır umarım :rolleyes:

Size tavsiyem, sorun çıkartan ve çıkartmayan Logo cihazlarının sipariş numaralarını kontrol edin. Yukarda yazdığım gibi 220V olan çıkartıyor, 24V DC olan sorun çıkartmıyorsa firmadan değiştirmesini talep edin.

Garanti kapsamı dışındaysa, küçük bir izolasyon trafosu alın (220V/220V, 10Watt), Logo'nun beslemesini ve dijital girişleri 220 V ise girişleri de trafonun çıkışından verin.
 
forumda yazmıştım detaylı bir bilgi alamadım. değerli ustalar logonun epromu enerji dalgalanmasında hafızasını silermi? bazıları siler diyor bazıları olamaz diyor. hangisi doğru acaba . saygılarımla.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,850
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst