siemens akıllı röle sorunu

Katılım
26 Ağu 2008
Mesajlar
337
Puanları
1
Yaş
39
değerli ustalar siemens akıllı röle dışarıdan bir müdahale olmadan hafıza kaybına uğrarmı. servis rölenin hafızasının silindiğini söyledi. yoksa bizi uyuttumu. saygılarımla.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
LOGO dan bahsediyorsan şimdiye kadar hiç karşılaşmadım .Ama cihazda üretim hatası da olabilir...
 
voltaj dalgalanmasında içindeki eprom silinebiliyor.
 
simdi arkadasim eger logoda belli bir sure gerilimsiz kalirsa icerisindeki gercek saat vede tarih reset oluyor.eger programiniz gercek zaman vede tarih isleten bir programsa mesala aritma tesisleri gibi bu durumda program islemeyecektir.tarihin ayarlanmasi sorunu giderir.ayrica cok yuksek elektrik sarjlari(yildirim vede simsek gibi)icerideki e2promun silinmesine yol acabilir
 
arkadaşlar bu logo bir kompresör sistemini çalıştırıyor.voltaj dalgalanması oluyor. fakat hep aynı makinenin niye epromu siliniyor. bunu anlamadım. benzeri 3 makina daha elimizde var saygılarımla.
 
' hep aynı makinanın ' ifadesini kullandığınıza göre sanırım ilk kez olmuyor bu,ayrıca diğer makinalar da aynı firmanın malı mı?
 
evet aynı firmanın ürünü.ama diğer makinalarda hat koruma rolesi denen birşey var sanırım.220vac giriyor 24vdc çıkıyor. kumandası 24vdc. acaba o makinalar ondan dolayımı sorunsuz çalışıyor. birde gelen logo sistemi çalıştırmada,birde gelen logo sistemi çalıştırmadı acaba program hatası olabilirmi. biz kontaktör, basınç şalterleri herşeyi kontrol ettik . saygılarımla.
 
evet aynı firmanın ürünü.ama diğer makinalarda hat koruma rolesi denen birşey var sanırım.220vac giriyor 24vdc çıkıyor. kumandası 24vdc. acaba o makinalar ondan dolayımı sorunsuz çalışıyor. ,birde gelen logo sistemi çalıştırmadı acaba program hatası olabilirmi. biz kontaktör, basınç şalterleri herşeyi kontrol ettik . saygılarımla.
 
Son düzenleme:
Benzer sorunu s5 cpu ile yaşamıştım. Zaman zaman cpu kilitleniyordu ve komple silip yükleyince düzeliyordu. Yeni cpu, yeni program, topraklama, yeni ps, yeni kablolama falan aklıma gelen her yöntemi denedim olmadı. Nazar değmiştir dedik, kurşun döktürüp bi de nazarlık taktık, düzeldi.
Tabii ki değil, söküp yerine s7 200 koydum. 2 yıldır sorunsuz.
 
rölenin hafızasının silindiğini söyleyen servis hangi firma?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst