SF6 gazlı kesiciler yerine vakumlu kontaktör kullanılabilir mi?

greenyucel

Üye
Katılım
2 Şub 2009
Mesajlar
757
Puanları
31
Merakımdan soruyorum yer altı kablo test cihazı üzerinde sf6 swiç kullanılmış. cihaz kondansatör deşarjı ile max. 80kv dc darbe gönderiyor kabloya. SF6 gazlı swiç arıza veriyor sürekli artı patlama riski oluşturuyor. Bunun yerine vakumlu kontaktör kullanılabilir mi? SF6 gazlı swiç mi daha iyi vakumlu kontaktör mü daha iyi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
1-2 hafta önce formda sf6 lı kesici ile vakumlu kesicinin karşılaştırıldığı bir konu açılmıştı , güzel tablolar vardı , ve ark söndürme işinde vakum teknolojisi daha iiyi di

bu cihazda sf6 switch in görevi 80kv luk arkı söndürmek olduğuna göre yorumu sen yap.
 
Kesici yerine kontaktör kullanılmaz.

fahri bey kesici kelimesini ben başlıkta kullandım yanlışlıkla düzeltemedim. Kullandığımız sf6 gazlı swiçtir. İçerisinde ark oluşturmadan darbe göndermeye yarıyor. Ark oluşursa şayet kapasitörler yarı yarıya sızıntıdan dolayı boşalıyor ve darbe voltajımız 40 kv ta düşüyor. Biz panelden darbe göndermeyi kes dediğimiz anda açık konuma geliyor. Vakumlu kontaktörde aynı işi yapar diye düşündüm birde burdaki arkadaşlara danışmak istedim.

sayın tesla kaçırmışım o konuyu. buraya bu konuyu açmadan önce forumu gezdim ama gözüme çarpmadı öyle birşey o yüzden açtım. yerini biliyosanız link paylaşımında bulunurmusunuz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst