Kontaktörler Hakkında Genel Bilgiler ve Etiketlerini Nasıl Yorumlamalıyız?

benim öğrenmek istediğim bir kontaktö neden ses yapar ve nasıl giderebilirim bu sesi.
Şimdiden teşekkürler

Alt kontak ile üst kontakları birleştiren demir nüve iki parçadır. Bu parçalar oluşan elektromanyetik alanla birbirine yapışır (Mıknatısın bir demir parçasını çektiği gib aynen). Eğer ki yapışan iki demir nüve arasında herhengibir madde (toz, kir, plastik parça...) varsa, manyetik akı yolunu tam olarak tamamlamak için havadan atlayacaktır, bu da kontaktör gövdesinde zırıltılı bir ses yapar.

Bu arızayı gidermek için, kontaktör gözdesi açılır ve içindeki toz, kir, pislik, artık ne varsa temizlenir. Nüvelerin birbirine yapışan kısımları pürüssüz bir hale getirilir.
 
Son düzenleme:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
sayın arkadaşlar kontaktörlerin yanlarına takılan yardımcı kontakla ilgili bi sorum olacak. bu yardımcı kontaklarda biri açık biri kapalı alttaki kapalı kontak üstteki açık kontak fakat üzerinde numaralandırma şöle, üzerinde 4 adet kontak gösteriyor, bu ne demektir. 2 kontak var ama 4 kontak gösteriyor

markası hakkında bilgi verirsen yardımcı olabilirim..
 
slm arkadaşlar benim bir sorum olacak. elimde bir kontaktor var ve ben bu kontaktörle 5kw lık aydınlatma yakacam. sorum şu star sotop işlemini tek tuşla (lite) anahtar ile nasıl yapabilirim. yardımcı olursanız cok memnun olurum..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
çok teşekkürler çok işime yaradı :)
 
bağlantısını da resimli anlatımla gosteren çıkarsa sevinirim. tşkler.
 
45 tf falan yazıları oluyor onlar ne anlama geliyor ?
 
Benim bir sorum olacak. Yazligimda zaman zaman asiri voltaj dusuklugu olabiliyor. Bu nedenle buzdolabini korumak icin bir seyahatimde kucuk bir devre kesici almistim. cihaz 175 V ila 240 V arasinda elektrigi geciriyor. Bu sinirlarin disina ciktiginda ise devreyi kesiyor.
Simdi bu cihazi bir kontaktor ile birlestirerek tum evin elektrigini kontrol altinda tutmayi dusunuyorum. Sigorta kutusunun girisine bu algilayiciyi koyup cikisi ile kontaktor bobinini cektirmeyi dusunuyorum. 175-240 V arasinda kontaktor cekili olacak ve fazi sigorta kutusuna aktaracak. Voltaj bu sinirlarin disina cikinca kontaktor bobini birakacak ve asiri dusuk veya asiri yuksek voltaj eve girmemis olacak.
Simdi sorum su: Bu cihazla sigorta kutusu arasina ne tip bir kontaktor kullanmami onerirsiniz? Marka ve notasyon verir misiniz? (Bina koruma sigortasi 32A)
 
3 açık 1 kapalı kontak, kontaktörde 4 kontak vardır. enerjisiz halde 3 açık kontağı olur 1i ise iletken haldedir. enerji verildiğinde ise iletken olan kontak açılır,3 kontak iletken hale gelir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,126
Mesajlar
915,241
Kullanıcılar
449,838
Son üye
sarioglu_55

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst