seviye ölçer 4-20 ma

selloman

Üye
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
36
Arkadaşlar su deposunun altında basınç transmiteri var 4-20 ma çıkış veriyo bunu bilgisayara taşıyacağım hangi porta nasıl dönüştürebilirim yada diğer tavsiyeniz nedir? Hurmetler.
 
bilgisayar analog sinyallere sadece uzaktan baka. onun için geçerli olan dijital verilerdir. bunu için senin o bilgiyi dijitala çevirip daha sonra bilgisayara girmen. bunu yapabilen bir sürü cihaz var bunlardan kullanman gerekiyor. ayrıca bilgisayarındada izlemek için bir yazılıma ihtiyacın var.
 
Sn. seskaljin'in önerisi mantıklı.

Buna alternatif olarak ; Pc ses kartı girişi, dar bir voltaj aralığında analog-dijital çevrim için kullanılabilir.

Sensör çıkışından direnç ile elde edeceğiniz gerilimi, maksimumda 1.7 V'u geçmeyecek seviyede bölerek ses kartına girebilir ve uygun bir yazılımla bu değeri tekrar dönüştürüp ekranda görüntüleyebilir, kayıt tutabilir, raporlayabilirsiniz vb.
Tabi bunun için, ses kartı girişini kontrol edebilecek ve değerleri ekranda görüntüleyecek bir form vs. oluşturabilecek kadar programlama bilgisi gerekiyor.

Aşağıdaki linkte Labview kullanılarak yine bu mantıkla yapılmış bir osiloskop çalışması var:

WaveIO: A Soundcard Interface for LabView
 
sayın tyildizak gerçekten çok güzel bir öneri bazen insanın çok kullandığı bir sistemi farklı kullanabileceğini anlatıyor. teşekkürler.
 
bence analog dönüştürücüsü olan bir pic mikrodenetleyicisi ile bu iş çözülebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst