Ses Var Bass Yok

trmaster

Üye
Katılım
30 Ocak 2015
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar
3 Tane Olan Tda Entegrelerini Değiştirdim.Ses Çıkışları Ses Vermeye Başladı.Problem Bass Çıkışı Bass Sesi Hiç Yok Neden Olabilir.
 
Son düzenleme:
çıkış kabloları ve devreyi ölçtüm herhangi bir sorun bulamadım arkadaşlar yardım lütfen?
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar Yardım Edecek Varsa Resim Eklenecektir Flood İçin Kusura Bakmayın Entegreyi Tekrar Değiştirdim Yine Sadece Bass Çıkışı Bass Vermiyor Hiç Ses Gelmiyor Voltajlar Normal Gelmekte Ses Çıkışları İse Çalışıyor Devre Biraz Yıprandı Haliyle Hobi Olarak İlgileniyorum..
 
Son düzenleme:
Resim yine de ekleyin.
 
Şimdi Farkettim Daha Önceden Sistemi Toplamakla İlgili Konu Açmışım Baya Zaman Geçmiş Cevap Gelmemiş Bu Konudaki Ses Sistemidir Arkadaşlar Toplamadan Önce Resimler Mevcut Konuda https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/2-1-ses-sistemi-tamir-tekrar-topluyoruz-yardım.97384/ Eksik Kabloları Yaptım Entegreleri Alıp Taktım Topladım Ses Veriyor Ancak Bass Çıkışı Hiç Ses Yok Uğultu Bile Yok Voltajlar Normal Gelmekte Multimetre İle Devre Üzerinde Temas Kontrolü Yaptım Sorun Gözükmüyor Duruma Göre Resim Atabilirm Teşekkürler..

EbEzXz.jpg
 
Son düzenleme:
Dostum bas hoparlörünüz çalışıyormu diğer sağ veya sol kanala bağlayıp denermisiniz bas hoparlörünüz çalışıyormu?
 
Evet Çalışıyor Benimde İlk Aklıma Gelen O Olmuştu Kablosunu Ses Çıkışlarına Bağlayıp Daha Öncede Denemiştim 30watt Subwoofer Mevcut Multimetre İlede Kontrol Ettim
 
Hoparlör çalışıyor ise ,

Şu yolu deneyiniz. İlk önce entegrede besleme voltajı varmı kontrol ediniz. Entegrenizin 3 ve 5 nolu bacaklarında kaç volt var enerjilendirip ölçüp buraya yazınız.

Voltaj var ise bir ses kaynağından bu cep telefonu olabilir bir kulaklık kablosu ile sesi alıp 1 nolu giriş ucu ile şaseye ses sinyalini veriniz. hoparlörden ses geliyormu kontrol ediniz.



tda2030-diagram[1].jpg
 
devre beslemesindeki diyotlardan hemen sonra gelen 25vluk kondansatörlerden ölçüm yaptım 3 Numaralı Bacakda 15v Gözükmekte kondansatörün + kutbundan ölçünce 31v gözükmekte 5 numaralı bacakda ise 15v görünmekte
2. Önerizinide Şunu Sorarak Deniyeyim Hocam Direk Entegrenin 1 numaralı bacağına sinyali vericeğim değilmi yanlış anlamadıysam ses gelmesi gerekiyor sanırım hoparlörden bende input sinyalinden şüpheliyim teşekkür ederim
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst